A jak wygląda u Was reszta wydechu? Ja co prawda mam katy, ale tłumika środkowego brak i jeden mam pusty i niestety jest za głośny w pewnych obrotach.
Wersja do druku
Ja też zamiast katów mam wstawione rurę o takiej średnicy jak cały wydech, a resztę wydechu mam w serii, tzn środkowy tłumik i końcowy, ale szczerze powiem, że coś za cicho jest i nie słychac tego V8.
Ja mam wydech kompletny tylko te katy puste .
Ja też chyba wstawie rury, tylko o jakiej srednicy zakupić ? bo nie mam możliwośći sprawdzenia a jak pojade do znajomego na kanał to odrazu wspawamy.
Wspawałem strumiennice do E36 bo nie miałem kata na stanie ale powiem ,że dla mnie porażka. Wydech robi się głośniejszy i niezbyt to przyjemne na wyższych obrotach. Moim zdaniem lepiej wspawać katalizator i nie mieć problemów przy ewentualnej kontroli ,które w mojej okolicy są dość częste.
i co sprawdzają czy masz katalizatory? LOL
Niestety tak ! Na wjeździe do Zakopca ostatnio analiza spalin w E38 podobnie raz w Krakowie. Bez kata lipa na analizatorze i po dowodzie :)
Na żywo widziałem i słyszałem jak brzmi v8 z katami , był śrdkowy i brak tylnych-pociągnięta rura zamiast tylnych-piękny dzwięk . Kupić katy wiadomo drogo wyjdzie. Wstaw strumiennice lub tłumiki wygłuszajace-zwężone - lub katy metalowe -cena około 300 za szt.