-
więc tak ten 745d to 10800 brutto za tyle go odda i ma wszystko pełna historia serwisowa do 300000km serwisowane w aso bmw
a ten 730 odda go za 10500 ma komplet kluczyków ale brak ksiązek serwisowych
kronos 10800 brutto tyle utargowałem
Edytuj posty!
-
No to fajnie oby było wszystko ok z autem może w 55000 się zmiescisz z wszystkim autko + opłaty nie licząc pierwszego serwisu :D
-
a tak na marginesie to wg was lepiej ten rok 2006 745d i pełna historia czy ten rok 2008 730d i bez książek serwisowych czy ksiązki serwisowe to przy pózniejszej sprzedazy problem ? bo cenowo to wyjdzie podobnie zakup plus opłaty.
-
zawsze to dwa lata różnicy i przebieg raczej zgodny ze stanem faktycznym a książka serwisowa zawsze warto mieć ludzie lepiej patrzą na takie auta no ale popytaj właścicieli E65/E66 745d o opinie, ja mogę Ci powiedzieć że 3,0d jest bardzo dobrą jednostką napędową w tym modelu i radzi sobie spokojnie z masą auta :)
-
śmieszni jesteście albo to jest wasza pierwsza bmk-a i nie macie zielonego pojęcia na temat handlowania, albo jesteście w gorącej wodzie kąpani....jeśli będziesz kupował auto po opiniach forum to kolego kupisz kota w worku. Książeczkę serwisową kolego jestem w stanie kupić do Twojego auta w ciągu 3 dni i podrobić ją to raz. Druga sprawa wysyłam dane po przez www z danymi i w ciągu kilku dni otrzymuję książeczkę serwisową + fałszywe kopie firm z pieczątkami. Kupuj tylko potem nie pisz że światła Ci nie działają.
Bierzesz gościa który się zna i oglądasz auto, podpinasz INPE dalej sprawdzasz numery vin w policji czy nie kradziony, a na koniec dzwonisz do BMW i telefonicznie lub mailowo za zgodą właściciela sprawdzasz historię auta serwis itp. Ale nie mówcie nic na litość boską o książeczkach ba takie i na rynku dostanę za kilkanaście stówek...
P.S dodatkowo już ktoś wcześniej to zauważył na forum - auta są tanie jak na swój rocznik i dość długo stoją cena mnie zastanawia, a na wygląd nie patrzę a na historię. Skoro rocznik 2008 to i na serwis było kogoś stać w ASO. Dodatkowo jak nie znasz niemieckiego tłumacza warto zabrać ze sobą i nie ma reguły czy polak czy niemiec i tu i tam są złodzieje i oszuści. Kilkanaście la temu kupilismy tez auto ladne itp z niemiec od kobiety po 1,5 roku jazdy okazalo sie ze mial dzwona z prawej strony...
-
Dlatego właśnie ja dzwonię zawsze do firm z książeczki serwisowej, żeby dowiedzieć się czy mają auto w bazie, proste. Zawsze grzecznie odpowiadają.
Poza tym logiczne, że auto się bierze na serwis ASO, który Ci potem na wszystko wystawia papier.
Nie wiem jak inaczej można to zrobić, kolega wyżej ma rację.
Ale jak ktoś żałuje na sprawdzenie w ASO auta za kilka stówek to już jego sprawa.
-
Podsumowując kasa na ASO i sprawdzenie historii auta od 2008 roku do 2014 to jest jedna z najważniejszych opinii. Nic dodać nic ująć.
P.S Chłopy nie chce tematu zakladać mam rejestrator który dziala pod wtyczkę zapalniczki jest jakiś kod odpowiadający że po wyciągnieciu pilota(klucza) zapalniczka nie bedzie dzialać? Chodzi o to zeby dzialala z kluczami a po wyciągnieciu zeby nie dzialala.Kod z ncs expert?
-
Kino > a PL nie ma nic co by Cie interesowalo, czy za drogo czy po prostu chcesz z DE?
-
od lat zawsze kupuje auta nie w polsce,nie wiem może to zboczenie.Bmw jeszcze nie jezdziłem jezdziłem audi,mercedes,porsche cayenne lub to na czym sie da zarobic ale 7er nie jezdziłem ksiązki przeważnie miałem a co do podrabianych lub kupowanych juz spędziłem jakiś czas w prokuraturze w łodzi jakiś czas temu i dziękuje za takie ksiązki.to auto 2008 jutro będe wiedział o nim historie tyle ile mozną od pracownika z serwisu bmw . jezdzić z tłumaczem nie musze bo angielski,niemiecki znam.jeżeli kupie to będzie moje pierwsze bmw może nie ostatnie nie wiem kształty już trącą myszką.ttrol jakby to auto miało książeczke to bym tak zrobił.jak kupuje auta całe to wystarczy mi na miejscu dekra bo auto jest w de .klemarine03 jak bede potrzebował taka książeczke to napisze ci,jakis cennik masz za taką usługe ? a tak na zakonczenie to w gorącej wodzie nie jestem kąpany bo mam czym jezdzić a koniec roku się zbliza wiec mogę kupić nawet w lutym,może dojdą nawet po lekkim dzwonku i wyjdzie taniej też takie lubie,a i akcyza będzie mniejsza i wyjdzie taniej.dziękuje wszystkim za odpowiedzi wszystko sie przydaje człowiek uczy się całe życie a i tak głupim umiera.
-
kino mam rozumieć że jesteś handlarzem? bo z tego co wyczytałem kupujesz auta a potem na nich zarabiasz. Nie przeszkadza Ci nawet dzwon ba... nawet pytasz się o cenę fałszywej książki serwisowej w jakiej cenie dostępna. Jeśli to wszystko to prawda ja Ci w tym nie pomogę i myślę, że koledzy tego forum mają takie same zdanie pomyliłeś strony tutaj każdy każdemu pomaga i doradza a Ty najzwyczajniej w świecie sprawdzasz który motor w silnikach BMW na byt by potem takie oszukane auto komuś sprzedać. Proponuję zamknąć temat i szukać gdzie indziej pomocy z ,,handlowcami,, w google. Ta prokuratura o której pisałeś też nie wzięła się znikąd ,,prawdopodobnie,, kogoś już oszukałeś, podkreślam prawdopodobnie.