Wydaje mi się, że powinien być również elektryczny w e65, skoro widziałem taki w e60 z pierwszego roku produkcji. Może były takie i takie, ale mogę się mylić, to była tylko dedukcja, że jak jest 5er to w 7er tym bardziej.
Wersja do druku
Wydaje mi się, że powinien być również elektryczny w e65, skoro widziałem taki w e60 z pierwszego roku produkcji. Może były takie i takie, ale mogę się mylić, to była tylko dedukcja, że jak jest 5er to w 7er tym bardziej.
panowie milelismy powitac kolega a nie rozmawiac o gustach :)
ps..sam sie haka pozbylem yeah......ale to wyglada :)
Ja z haka korzystam sporadycznie, ale jednak korzystam - głównie do przyczepy motocyklowej, czasami mała przyczepka jak "zakupy się rozrosną" - lub jak ostatnio, przeprowadzka do Szczecina się ciągnęła, a niestety - przywykłem do kombi, a w mojej "łajbie" bagażnik jak na limuzynę przystało - spory, ale stół nie wejdzie :D
jest sporo do dłubania w niej, odprysk lakieru na samym środku maski, wgniecione nadkole Lewy tył, wszystkie gumy zawieszenia (czekają w garażu), amortyzatory(czekają) i sprężyny (szukam) - bo zawieszenie stęka jak stary tapczan na każdym wyboju, a w naszym kochanym kraju o nie nie trudno. Jeszcze niech ktoś usiądzie na tylnej kanapie - to poskrzypuje w takt pracy silnika ;)
niedawno wyszła sprawa na jaw - z ramieniem przekładni wspomagania <-> drążka kiero (ramie pitmana) które jest mocno ściśnięte, ale wyrobione, przez co luzy na kierownicy są i drażnią. Dalej wymieniając :
- umarło ogrzewanie po wymianie termostatu ;) (Hura! 3cie auto w moim życiu w którym na zimę umiera ogrzewanie, jupi jej!)
- martwe zegary, a dokładniej przyciski CC oraz reset małego licznika...
- Blokujący się rygiel od strony kierowcy (czasem drzwi nie idzie zamknąć, odbijają się),
- ryglujące się drzwi pasażera (zamki pootwierane, ale od zewnątrz nie można otworzyć, klamką wewnątrz trzeba otworzyć)
- mozolna i blokująca się szyba w drzwiach kierowcy i pasażera
- wyłączający się co 20-30km reduktor gazowy (przełącza na benzynę z sekwencji)
- fotel pasażera (oparcie) nie ma sprężyny - nie dotykaj tego! chyba że jesteś kobietą, a ja mam się położyć na tobie ;p
oraz wiele wiele innych drobnych spraw, typu mrugający airbag czy brak klaksonu ;) oraz olej w skrzyni, koloru błota o przebiegu co najmniej 300tyś km (przynajmniej tak wynika z książki serwisowej).
Ciekawostka - wraz z zakupem samochodu, dostałem do niego wszystkie dokumenty, faktury, rachunki - wliczając pierwszą - za zakup samochodu :)