ja mam chyba z 3 szt sprawnych elektrozaworów, poskładałem sobie sam, najczesciej psuje sie jedna cewka, a droga jest sprawna, łatwo sprawdzic, podłaczasz zawory pod napiecie i dmuchasz od story pompki i widać ktora strona nie działa,
Wersja do druku
ja mam chyba z 3 szt sprawnych elektrozaworów, poskładałem sobie sam, najczesciej psuje sie jedna cewka, a droga jest sprawna, łatwo sprawdzic, podłaczasz zawory pod napiecie i dmuchasz od story pompki i widać ktora strona nie działa,
Jak sobie poradzisz z cewką, to mogą się przydać nowe gumki:
http://olx.pl/oferta/elektrozawory-o...5-ID4Tfrx.html
Zrobię chyba tak, że kupię używki, a swoje naprawie jeśli się uda, z powodu pracy nie będę miał czasu w tygodniu żeby dać swoje gdzieś do przewinięcia cewki, a samochód stoi.
Balcer dzięki za gumki, przydadzą się
Te cewki powinne być zabespieczowe jakąs izolacją fabryczną , oczywiscie że możesz je przewinąc nowym drutem byle by długośc sie zgadzała z fabrycznym.
Cewki sie sprawdza miernikiem na przejśćie. Jak mi gość przewijał to powiedział że miałem z 5 przerw w środku (drut smiedzieje i utlenia sie).
Zawieś te dwie do zakładu i Ci przewiną bez problenu nowym drutem .
(Ps. Poszukaj w necie zakład w twojej okolicy). Pzd
One właśnie były zabezpieczone taką izolacją ale to się kruszyło w rękach jak wyjąłem, bo najpierw zostało jak by przyklejone do obudowy ten metalowej, dlatego cewka się rozciągnęła, później jak już było po ptakach to bez skrupułów ją wyciągnąłem razem z tą izolacją. Poszukam gdzieś zakładu i swoje naprawie, ale drugie musez zamówić też
Panowie, poza elektrozaworami, co jeszcze może być przyczyną słabego ogrzewania jednej strony, konkretnie pasażera? I kwestia druga, jest jakiś pewny sprawdzony sposób odpowietrzenia układu chłodzenia w V12 ?
Zapowieczony układ lub przytkana nagrzewnica ( czyżby niesprawne nowe elektro-zawory z allegro ?)
Nowe używane czy nówki ?
Nowe używane, ale ok, pomińmy kwestię elektrozaworów załóżmy że są dobre, co jeszcze ma wpływ na ogrzewanie, co mogę przejrzeć?
I druga sprawa, ma ktoś konkretny sposób na prawidłowe odpowietrzenie V12 ? :/
Nie są dobre...