-
Siemka. Nie wiem czy byla w komisie. Kupilem prosto od wlasciciela(gosc kolo 40 bardzo fajny) Mielismy chwile czasu pogadac w czasie ogledzin autka. Bo przed zakupem zadzwonielm do serwisu bmw w wawie (nie pamietam juz ktorego) o sprawdzenie samochodu (koszt 500zl).Czekalismy ponad 3 godziny. Po sprawdzeniu auta gosc ktory przeprowadzil badanie powiedzial ze auto jak na ten rok w stanie perfekcyjnym. Nie bity, serwisowany prawie do konca w aso. Wiec kupilem a teraz czeka mnie troche pracy i pieniedzy zeby go doprowadzic do stanu prawie perfekt.
-
No i autko juz u mechanika. Regeneracja maglownicy + eliminacja wycieku oleju spod lapy alternatora. Mam nadzieje ze poza tym wszystko juz bedzie ok. Chcialbym zmienic jeszcze felgi. Aktualnie posiadam 20' bbs oryginalne bmw wzor 101, ale z checia zamienibym je na wzor 128.
-
Witam
Trochę fajnego wypasu tam masz... Mi jedynie nie podchodzi niebieska decha
-
Czesc
No nie jest zle:anonymous:. Mi tez nie bardzo sie podoba ale przynajmniej pasuje do koloru zewnetrznego auta. Jakos przeboleje jescze rok. Bo tyle bede go mial, a potem sprzedam i kupie F01 pewnie 750li. Narazie musze zrobic jeszcze pare rzeczy. Lubie miec wszystko zrobione na 100%. Krolik a jak twoja siodema? Zadnych problemow?
-
Dziś dzwonił mechanik do zrobienia doszło jeszcze uszczelki pod klawiatura x2, tuleje świec, jakieś jeszcze tam oringi i simeringi, rurki do odpowietrzania wału korbowego. Regeneracja maglownicy 1500zl. Szok... Wiec po tym wszystkim nowego auta w przyszłym roku nie bedzie:-[ bo szkoda będzie sprzedać jak wszystko juz zrobione. Na początku roku robiłem zawieszenie. Mam nadzieje ze to tyle niespodzianek.
-
e65 i żadnych problemów??? to byłby ciekawy przypadek ;) parę spraw w zawieszeniu już ogarnięte(tuleje pływające, 2 wahacze przód, 2 tył, aku zaczął świrować więc wpadł nowy, ostatnio miałem problemy z wyświetlaczem navi aż dziś przy przelocie A2 z dwójką z przodu nagle się naprawiło i jest git..... po zgaszeniu auta stuka mi głośnik pod fotelem, zacięta zmieniarka, słabo podnosząca się klapa bagażnika (czasami), jakiś wyciek oleju z pokrywy zaworów, raz mi się przytrafiło wypadanie zapłonów, raz musiałem dolać płynu (pewnie rurka już na mnie czeka) i jeszcze pewnie coś o czym nie pamiętam. Większość spraw już ogarnięta, reszta w trakcie, teraz zbieram na kpl cewek, świec, uszcz pokryw zaworów no i rurkę od Sebka. Ale i tak kocham ten samochód ;)
-
No ja też zaczynam ogarniać ale chyba pod koniec 2015r kupie f01. Na razie to tylko plany ale może... Musze załatwić sobie kanapę tył elektryczna i kierownicę sport. I już będzie ok.
-
Samochód dalej u mechanika doszły jeszcze ślizgi od łańcucha rozrządu i przy okazji zrobiłem uszczelniacze zaworowe. Nowe uszczelki po miska olejowa. Jak wkoncu wyjadę z warsztatu powiem ile mnie wszystko kosztowało. https://imageshack.com/i/f0bHvKTEj
-
Oby nic więcej ci nie wyszło :) Bo kurcze zawsze jakoś wychodzi tak że stawiasz do mechaniora a tu jeszcze się okazuje że to się kończy że trzeba jeszcze to i tamto wymienić, jakieś stuki puki w zawieszce itd hehe a z portfela ubywa :D:D:D
-
Bezawaryjności życzę...chociaż po tym co jest do zrobienia przy 200 tyś km to aż strach ogarnia co będzie po 400-stu...masakra.