-
Układ dolotowy mam szczelny aczkolwiek przprowadze dzisiaj eksperyment z plakiem. Na kompie wywaliło mi dwie sondy ale to raczej wina gazu bo samochód jest na gazie sekfencyjnym, dodam że dzieje się tak na gazie i na benzynie. i są momenty że pracuje równo bez szarpnięć. Oprócz tych sond pokazał się błąd: Bląd czujnika tlenu. Silnik nie zgaśnie ale strasznie rzuca samochodem. Dzisiaj nagram filmik jak pracuje silnik na zimno i na ciepło
-
-
wrzucam filmiki z praca silnika na zimno
https://www.youtube.com/watch?v=DEe2m4euswg
A niżej jest praca silnika po przejechaniu około 45 kilometrów.
https://www.youtube.com/watch?v=erFr...ature=youtu.be
Na zimnym silniku słychać dziwne strzały w okolicach cylindrów tak jakby była zbyt uboga mieszanka. Silnik reaguje na gaz bez problemu podczas jazdy nie ma problemu z przyspieszaniem itp. Jesli chodzi o odme to po wyciągnęciu bagnetu silnik traci obroty itp. pracuje juz całkiem nie równo.
Np. po odpięciu kostki z silniczka krokowego silnik zwiększył sobie tylko obroty i nic sie nie stało
Czasami ale dosć rzadko samochód trzyma mi w okolicy 1500 obrotów i nie chcą spać. dopiero po dłuższym czasie obroty wracają do normy.
-
Cholera. U mnie w m60b40 od 3 dni jest to samo jak tylko pojawiły się mrozy. No dosłownie identycznie mam po odpaleniu.
-
-
zamień wtyczki od czujników temp. które znajdują się z tyłu silnika od strony pasażera na magistrali wodnej,nic to nie kosztuje a może być przyczyna takiego wariowania jak jest zimno
pzdr
-
Jak to zamienic?? opisz dokladniej jak mozesz
-
Zrobiłem dzisiaj test z plakiem układ dolotowy szczelny. Kolego kal!ber co masz na mysli mówiąc zeby zamienic te czujniki ?? zo co one odpowiadają ??
-
To chyba raczej nie jest wina lewego powietrza. Np wczoraj już tego nie miałem mimo iż temperatura była dalej na minusie, to po odpaleniu silnik pracował idealnie
-
u mnie niestety nie. Dalej problem jest. Zamieniłem te wtyczki na magistrali wodnej i nic to nie dało. dzisiaj ponownie przeczyściłem krokowca wszytskie wtyczki od czujników, robiłem test szczelności i dupa silnik nie reagował na plak w ogóle.