W plastikowej części chłodnicy na górze jest rurką z gwintem o się nie mylę to podłącza się tam przewód który chłodzi automatyczną skrzynie z pod niego właśnie wycieka płyn.
Wersja do druku
W plastikowej części chłodnicy na górze jest rurką z gwintem o się nie mylę to podłącza się tam przewód który chłodzi automatyczną skrzynie z pod niego właśnie wycieka płyn.
Czesc.
Fanka, czemu tego nie załątałaś jeszcze, na klub-bmw już ponad pół roku temu o tym gadalśmy razem, jak to załatać, albo wymienić chłodnice ! :razz:
A co do dolewania uszczelniacza, to ODRADZAM. przez taki błąd musiałem wymienić pompke wspomagania obiegu (dla ogrzewania) z elektrozaworkami.
Nagrzewnica jak nie ma obiegu płynu, to nie ma z czego przejmować ciepła dla ogrzania kabiny, a płynu zawsze musisz mieć na tyle, alby i w zbiorniczku wyr. był.
Mój to pokleił i trzymało jakiś czas ale znowu leci :(
w tym miesiącu to już chyba jednak kupię chłodnice bo mnie to denerwuje. Chyba że uda się pospawac gdzieś w zielonej górze.
Tak, leci tylko zimne powietrze. Będzie miało temperaturę taką, jaka jest na zewnątrz auta.Cytat:
Zamieszczone przez rom86
Ciepłe będzie leciało z pod siedzeń kierowcy i pasażera - tak jest to rozwiązane.
musze przyznac - ogrzewanie w E32 nie jest rewelacyjne... Pomimo ze kocham te auta, to E32 tez ma bolaczki. Musisz czym predzej zalatac dziure, i brob boze nie uzywac jakichkolwiek uszczelniaczy. To nie Polonez zeby fusy z kawy lac..
szczelny uklad cisnieniowy w BMW to podstawa
Dołączę się do tematu.
Czy ktoś wie może z których wylotów powietrza jaki powinno lecieć (gdzie tylko ciepłe, tylko zimne gdzie z regulacją itp.)
pozdro
Witam. U mnie z tyłu między fotelami także leci ciepłe powietrze a nie jak koledzy pisali wcześniej że tylko zimne powinno.
Witam mi leci zimne cały czas ale z tego co wyczytałem w instrukcji powinło tam lecieć regulowane zinme i ciepłe powietrze regulacja pewnie odbywa się pokrętłem pomiędzy środkowymi wlotami z przodu, tylko nie wiem dlaczego mi leci zimne? Może silniczek w nagrzewnicy się nie przstawia od tego jest inny musze rozebrać tunel będę wiedział.
bardzo typowa usterka chlodnic e32 niestetyCytat:
Zamieszczone przez fankabmw
Witam podpinam sie pod temat,mam taki problem ze dmuchawa dziala tylko na ustawieniu jej w pozycji max ,czy ktos mi moze powiedziec gdzie znajduje sie ten jez sterownik biegow dmuchawy,dotychczas jezdzilem caly czas e36 to wiedzialem gdzie co jest a tutaj jak narazie sie nie odnajduje w tym modelu (e32 3.0i)
Pozdro