Mozesz opisac jak to dobrze podłączyć?
Wersja do druku
Mozesz opisac jak to dobrze podłączyć?
również proszę o opis, bo mam aktualnie ten sam problem :)
Chciałem odświeżyć temat, mam ten sam problem, w e38 z 95r. (przed liftem) wymieniłem kierownice na M-pakiet i z przycisków działa tylko sterowanie tempomatem, nie działa sterowanie radiem.
Vmasher - czy wrzuciłeś gdzieś może jakieś fotki ze swojego montażu ?
Z tego co się tutaj doczytałem potrzeba jest wyjąć moduł MFL, posiada może ktoś opis jak to zrobić ? Jakis schemat co z czym polutować ? Cokolwiek co może się przydać?
Nie wiem jak dokładnie jest przed liftem.
Ale zmieniając kierownice posiadająca 11 przycisków
Na kiere z 8 moze byc problem.
U siebie w polifcie m-kiery szukałem koniecznie multi ze sterowaniem telefonu i przyciskiem r/t czyli 10 przycisków.
Dwa razy zmieniałem i działało pług and play
Nowa kierownica ma 10 przycisków, wszystkie te same, brakuje jedynie przycisku do zmiany obiegu powietrza.
witam odgrzeję kotleta czy możę ktoś już rozgryzł temat tej kiery? Kolega vmasher obiecał wrzucić jak sobie poradzić z problemem ale nie mogę nic znalezc. Zmieniłem kierownicę z 4 ramiennej na serducho obydwie kierownice przed liftowe .I teraz sytuacja wygląda następująco :tempomat na multifunkcji działa ,radio nie działa. Jednocześnie ciągle samoczynnie włacza mi się obieg zamkniętego obiegu powietrza. Z tego co zrozumiałe trzba wyrzucić modół mlf i polutować pewnie któreś piny ? ale co i jak nie mam pojęcia .Może ktoś już to rozgryzł?