-
No to albo wzmacniacz albo procesor dzwieku wiec trzeba naprawic a i warto bo nie ma lepszego dzwieku u mnie gra czasami tylko cos sie dzieje wiadomo z czasem mocniej bedzie ale wole naprawic i sie cieszyc naprawde czystym dzwiekiem seria tak nie gra i nikt mi nie powie ze duzej roznicy nie ma bo jest
-
To ze znika na chwilkę dzwięk nie musi być winą wzmacniacza a radia w konsoli. One niestety psuły się częściej niż L7.
Jeżeli nie macie basów ale wszystko gra ( wszystkie głośniki ) to padły końcówki mocy! Wysyłacie mi swój wzmacniacz lub koledze do którego podałem tel i po naprawie otrzymujecie naprawiony wzmacniacz
Resztę spraw pod podanym telefonem;)
-
Twój kolega co poleciles aktualnie nie ma końcówek do montażu brak części :-/
-
Czyli jaka rada na mój problem? Mam trzask i ściszenie a niekiedy po trzasku jest jeszcze sekunda - dwie - trzy ciszy
-
prawdopodobnie to co u mnie, czyli radio ASK do naprawy...
-
Duże to są koszta? I jak się w ogóle do tego zabrać?
-
Naprawa 300pln.drugie ask ok 500. Gdyby cos mam ask do sprzedania. Końcówki można kupić na allegro!
-
Też mi się wydaje ze z końcówkami nie powinno być problemu. I tak wsadza się nieoryginał który jest wtopiony na stałe .
Co do tego wentylatorka można BY sprawdzić czy działa hmm. Przegrzanie może powodować trzaski hmm chyba :)
-
rozszerzę swoje pytanie, bo pojawiły się kolejne objawy. raz zdarzyło mi się po strzale że działały przez kilka sekund tylko 2 głośniki z przodu w drzwiach - kilka sekund, kolejny trzask i wróciło do normy, druga kwestia dziś trzasnęło i z tyłu w półce było tylko harczenie i po kilku sekundach znów trzask i znów normalnie. Zauważyłem też że po każdym strzale resetują mi się wszystkie ustawienia - treble, bas, fader, logic7 itd. wszystko w tych zakładach, co ciekawe najczęściej po resecie logic7 jest na poziomie 7, auto podgłaszanie na 6(max) a treble i bas na 7, niekiedy jednak zdarzy się że po resecie ustawienia wskakują na połowę czyli na 5 wszystko.
Jakieś pomysły co mogło nawalić w moim logic'u?
-