Tak zgadzam się z Bingo i Jakubem......siła nawiewu będzie taka sama natomiast temperatury można ustawić bardzo różne więc to chyba na tym polega klima 2-strefowa a w wersji z trzema pokrętłami pewnie jak zwykle chodziło o pieniądze.
Tak zgadzam się z Bingo i Jakubem......siła nawiewu będzie taka sama natomiast temperatury można ustawić bardzo różne więc to chyba na tym polega klima 2-strefowa a w wersji z trzema pokrętłami pewnie jak zwykle chodziło o pieniądze.
Wreszcie ktoś mnie poparł bo już myślałem że będzie pisania na 2 strony i tłumaczenie że jest tak a nie inaczej.... ;)
Klimatyzacja z 4 pokrętłami jest to klimatronik dwustrefowy i tyle! Z 3 to zwykły klimatronik. Nagrzewnice w tych dwóch klimatyzacjach są zupełnie inne i nie da się ustawić innej temperatury u pasażera a innej u kierowcy! Tak jak piszecie kierowca i pasażer mają możliwość regulacji temperatury ale z całej nagrzewnicy - dlatego mamy jeden przycisk AUTO!
Cały zabieg zajął mi 8rh ze zdjeciem deski;)
Kolego , na Twoim miejscu tez bym się zniesmaczył jak bym się pomylił tak jak Ty... Klimatronik dwu strefowy jest w każdym 7er, a Ty chciałeś go sobie zrobić mimo że go miałeś... Masz teraz dodatkową regulację nawiewu i tyle.A czy coś ma inną konstrukcję czy nie to mnie nie obchodzi... ;) Na wyświetlaczu z lewej strony mam np. 21' a z drugiej zawsze mam cieplejsze ustawione bo żonie za zimno to możesz mi to wytłumaczyć? ? ?
Kolego czy ty na pewno masz e65...!? Widzę w temacie tego autka to słabo siedzisz.....
Popieram - jakoś miałem w E65 3 pokrętła i moja żona również ustawiała sobie wyższą temperaturę niż ja i dziwnym trafem działało :) To żadna rewelacja techniczna bo w E38 też mam klimę 2-strefową z osobnym sterowaniem wentylatora a w E39 miałem 2-strefową z jednym przyciskiem auto i pojedynczą regulację siły nawiewu. Nie rozumiem w czym jest problem ?Każda E65 ma 2-strefową klimatyzację automatyczną
lysy106 najwidoczniej dopiero sobie uświadomił co zrobił... ;). Nie ma co tu dużo pisać.
Nie rozumiem po co ten jad. Lysy chciał sobie rozbudować klime z podstawowej bez znaczenia jaka ona jest stac go na to i ma wiedzę jak to zrobić wiec rozbudowal. Swoją drogą to dodatkowe pokretlo i przycisk raczej dolozyli by poprawić komfort.
Tak, nikt mu tego nie zabrania. Ja wręcz namawiam do ulepszania. Ale nie zrobił z jednostrefowej dwustrefowej na pewno ;)