Ja kupowałem termostat niecały miesiąc temu w ASO - 260PLN komplet (ja mam ten z dodatkowym "sterowaniem" - nie widać tego na rysunkach np. na bmwfans). Silnik M62.
Wersja do druku
Ja kupowałem termostat niecały miesiąc temu w ASO - 260PLN komplet (ja mam ten z dodatkowym "sterowaniem" - nie widać tego na rysunkach np. na bmwfans). Silnik M62.
do 5,4l v12 265zl oryginał w ASO - również spadło spalanie po wymianie.. :)
Czyli ogólnie moge zamówić termostat do m60b30 nie ważne czy do e38 czy e32????
autko wydaje mi sie ,że pali normalnie ale moze zaryzykuje wymianę termostatu i spali cviutkę mniej..
Panowie ale nie dajmy sie zwariowac ;-) wiadomo ze dobrze jest wymienic termostat na nowy profilaktycznie zeby miec wieksza pewnosc ze bedzie nam dlugo sluzyl.
ale zeby wymieniac tylko po to, zeby ciut mniej palil to chyba juz przesada :) wystarczy zaobserowac jak dziala, przy jakich temp sie wlacza i jaka temp trzyma w trakcie jazdy ;)
jesli beemka nam pali w miare dobrze to tak powinno byc ;-) chyba ze ktos wierzy w spalanie jak w cieniasie ;-)
No u mnie termostat jest adekwatnie do wymiany. 80stopni to max a w trasie to 60-70st. Brrrrrrrrr A tu jeszcze teraz mróz przyszedł :razz:
Co to zdanie oznacza?? :razz: :xCytat:
Zamieszczone przez przemek22
Synonimy do adekwatnie:
akuratnie, godnie, należycie, odpowiednio, poprawnie, słusznie, stosownie, trafnie, właściwie :x
Piszcie jak ludzie a nie jakichś mądrych wyrazów używacie :)
np.
Termostat jest dziabnięty i trzeba go wywalić :)
Polowa z tych synonimow by tam pasowala ale "adekwatnie" to z leksza kula w plot... :DCytat:
Zamieszczone przez przemek22