-
Witam;
Silnik rozebrany i podobno do wymiany jest 4 łańcuchy i 6 napinaczy.
Znalazłem części w dobrej cenie tylko pytanie. Czy np. łańcuch dla bmw do 1998 roku jest inny niż tej od 1998 roku? Moja jest z 2000.
Przykładowy link:
http://e-autoparts.pl/lancuch-rozrza...ml?review=true
Bo w opisie jako numer części to pasuje. podobnie na tej stronie jest z napinaczami i innymi łańcuchami. U jednego producenta: SWAG, Febi, RUVILLE brak opisu dla którego roku a "ta sama część" u drugiego producenta w opisie napisane że tylko do 1998 roku.
Ktoś sprawdzi części na tej stronie dla mnie, czy można kupić?
http://e-autoparts.pl
4 łańcuchy i 6 napinaczy resztę to mechanik sobie sam kupi "w razie w"
Druga sprawa to jakiej firmy kupować części?
FEBI, RUVILLE, SWAG ---- ktoś korzystał z części tych firm?
Pozdrawiam.
nie mogę znaleźć zamienników:
Szyny prowadzącej, Szyny zwrotnej i szyny napinającej ktoś wie gdzie to kupie?
-
U mnie rozrząd i te wszystkie ślizgi, świece, oleje itp kosztował 3400 bodajże razem z robotą. I z tego co mi mówiono w ASEKO w Warszawie niewiele było zamienników. Kilka pierdół, ale koszt tych pierdół był tak marginalny, że w końcu wszystko poszło ori więc nie wiem czy to będzie taka prosta sprawa...Pozdrawiam.
-
W zamienniku znajdziesz łańuchy, szyny wystepuja tylko ori,nie pamietam jak z napinaczami w głowicach ale ten w bloku tez ma zamiennik, wgl to z kad ten mechanik wział az 6 napinaczy skoro są tylko 3 ?? Jak dobrze poszukasz to mozna znależć "promocje" gdzieś ostatnio widziałem łańcuch na wałki (ten mały w głowicy) za 30zł, na allegro były nowki szyny za około 800zł.
Z tego co pamietam wersja z vanosem rożni sie tylko jedną szyna od wersji bez vanosa. A co do zastosowania "zamiennikow" nie sa to firmy typu 4max itd wiec tym bym sie nie kierował. Jak dobrze poszukasz to mozna obnizyc koszty i to odczuwalnie. Np: ostatnio na allegro byl kpl nowych slizgow za niecale 800zl moze jeszcze jest , w ktorejs hurtowni byly łancuchy na walki po max 30zl w promocji, na samym łancuchu i napinaczu jest spora roznica w cenie miedzy aso a zamiennikiem. Niektore ceny są przesadnie zawyżone (o-ring uszczelniajacy alternator m62tub44 aso 53zl normalny sklep z o-ringami 22zl)