No na Śląsk średnio mnie wywieje coś czuje...
Preferuje naokoło wlkp
Ale dziękuję za podpowiedź
Wersja do druku
No na Śląsk średnio mnie wywieje coś czuje...
Preferuje naokoło wlkp
Ale dziękuję za podpowiedź
Ja zakładałem w Zagórowie (wlkp); gazownik również śmiga e38 i jest fanatykiem marki; same ustalenia odnośnie instalacji spełzły na dłuuuugich pogawędkach o marce :) no ale do rzeczy, zagazowany silnik 2.8; instalacja STAG 300 + wtryski barracudy i butla w koło 75l; wyszło 3400zł. Sama instalacja na moje nieprofesjonalne oko perfekcyjnie założona, ukryte wszystko co tylko się dało (węże prowadzone gdzieś za silnikiem, wtryski pod plastikową pokrywą silnika, sterownik w puszcze bezpieczników, kontrolka w popielniczce :P ). Wszystko śmiga jak należy, każdy kto by wsiadł i przejechał w życiu by nie powiedział że auto zasilane gazem nie benzyną. Nie wiem jak z innymi autami ale u mnie dało się wyczuć, że instalacja wykonywana jest dla pasjonata przez pasjonata :)
Sorry ze zapytam ale butla w kole 75l??
A co w tym dziwnego? Dodam że przy takiej butli podłoga jest idealnie równo. Czytałem że ludzie po podniesieniu podłogi o około 1-1,5cm upychają tam butlę 96l ;) na stronie irene.pl jest nawet informacja oale żadnych potwierdzonych info na ten temat nie znalazłemCytat:
Seria 7 SEDAN - PZTZP/U 680/300 - 108L,
alternatively ZTW 680/300 - 94L
W koło wchodzi butla 88 nominalnie, około 80 litrów faktycznie można zatankować (gdzieś na forum jest info co to dokładnie)- sam taką miałem i to jedyne dobre rozwiązanie, by nie tankować dużego V8 co dwieście kilkanaście kilometrów ;)
Edit: link do tematu: http://7er.pl/showthread.php/410-Zbi...sowym-w-E38-!/
No 80l to już troche można pojeździć
Trzeba samemu zamawiać zbiornik czy gazownik samemu to zrobi?
U mnie właśnie max jaki mógł mi gazownik zamówić to 75l, więc już sam nie szukałem (pewnie wyszłoby sporo drożej)
panowie jaka średnio cena instalacji LPG do m62b35 ?
mowa o idealnej instalacji nie jakimś badziewiu ;)
A ja mam instalacje porządna bardzo PRINS VSi najwyzsza półka i jestem bardzo zadowolony .Bez obsługowa totalnie
Może koszt serwisu nie należy do tanich (350zł ) ale opłaca się w pełni
Zero stresu zero różnicy.
Wady - ciężko się odpowietrza układ chłodzenia
Częściej wymieniam olej nie co 15tysi a co 10.
Butle mam 75 .
Cena dobrej to okolo 6 tysi w górę.
Ja mam właśnie auto Łukasza740 z 88 litrową butlą. Moim zdaniem gaz nie ma wad w tym aucie jak jest właściwie serwisowany itp. Przez 2 lata ze 2X wyskoczył mi check engine, po skasowaniu nie wrócił (skrajnie niesympatyczne warunki - mega deszcz i pała auta) i raz trzeba było za 250 zł przeserwisować, zmienić jakieś uszczelki itp.
Z tą butlą auto w Warszawie przejeżdża na tych 78-80 litrach bo tyle mi wchodzi między 350-400km. Ale raczej bliżej tych 350 niż 400:). W trasie spokojnie można przejechać 450 km. W trasie zwykle jeżdżę 100-140 rzadko szybciej.
740i bez gazu na np. mój portfel jest nieujeżdżalna:) Ew jako auto weekendowe. Pozdrawiam