OK ale jak to działa? Zacisk musi być dalej przy większej tarczy... zmieniłeś piastę?
Wersja do druku
OK ale jak to działa? Zacisk musi być dalej przy większej tarczy... zmieniłeś piastę?
zaciski i tarcze i klocki wszystko od m5 e60 + przewody w oplocie.
Zimermann robi bardzo dobre tarcze, a Bozarto to Polska firma i również ma same pozytywne recenzje. Rzecz w tym, że ori tarcze nie są dość dobrze wentylowane do agresywnej jazdy i po prostu je przegrzewam :/
Jeżeli przegrzewają się tarcze to może masz jakąś awarię, np. zużyty płyn hamulcowy lub zaciski lekko zapieczone. Nigdy nie słyszałem aby ktoś przegrzał tarcze w 750 ze sprawnym układem hamulcowym. Chyba że rzeczywiście Twoja jazda jest agresywna:) Pod Dębicą jest odlewnia i tam też robią dobre tarcze, ale nie pamiętam nazwy firmy. Miałem tarcze od nich i byłem bardzo zadowolony. Robią też nawiercane i nacinane. Można zrobić u nich też na zamówienie jeśli nie mają w ofercie. I cena z tego co pamiętam była dobra.
dziurkowany badziewny zimmerman hahaha ale ubaw ciekawe, że właśnie niedawno znajomy do alpiny b5s w e60 zakładał o zgorozo dziurkowane tarcze zimmerman formula z i odczuł poprawe hamowania do serii czyli do oryginałów ale pewnie jest druciarzem ojjj niektórzy jak juz cos napiszą to juz jest fantazja
także zanim napiszesz takie głupoty dowiedz się jakie ma zalety taki zimmerman formula z z np klockami ebc cermaicznymi nad normalnymi tarczami
a co do meritum watku odpuść to bozzarto kup zimmerman w rozmiarze 334 i po temacie albo oryginały