Faktycznie, Ty ze swoją miałeś bardzo dużo problemów, ale zadbane w przeszłości 740d z oryginalnym niskim przebiegiem powinno jeszcze długo posłużyć :)
Wersja do druku
A ja mimo kilku problemów jestem zadowolony :) Tania w utrzymaniu nie jest ale odwdzięcza się frajdą z jazdy.
Ja teraz zaryzykowałem i wróciłem do Phaetona z tym, że z Motorem 5.0 V10 TDI, jeździ się super, ale miejsca pod maską nie ma wogóle...
Cichy Ciebie to ładnie robili w ch****. Kupiłem tą 7demke od niego to wtryski miał z 740 ale e65 do tego zajechane :)
Wiec nie tyle co miał problemy co nie miał dobrych mechaników :)
A nie słyszałem także dobrych opinii o 4.0d w 7er. Jedynie dobry to on jest na części :)
740d nie jest złe , jeśli potrafi się o niego dbać, a generalnie wie co się kupuje:)
mechaników u mnie brak to fakt same papraki i magicy...tak czy siak do e38 się nie zraziłem i poszukuję ale wyłącznie benzyniaka :)
a cóż Ci się działo z tą 4.0D takiego że się zraziłeś do Diesla?
mój kolega ma 740d e38.dba o nią jak sie nalezy ale motor to kaplica.Ciągłe problemy z turbinami,nastawnikami,wtryski jak wtyski.Teraz pompy mu padły.Nie ma końca z nia.Wpierdzielił już tyle kasy w motor że by kupił drugą.Masakra.Nowa turbina coś koło 8 tyś x2.Ekonomi też nie widze u niej bo moja 745 na lpg wychodzi taniej i zero problema z motorem,
jeśli dba jak się należy to widocznie kupił padło... Turbiny można zregenerować za max 1300zł i cały środek będzie nowy , więc wydawać 8 tyś za nową to bezsens. Pompa i wtryski wiadomo, jak się oszczędza na paliwie to później to trzeba włożyć w części.
ta ta,gościo kupił zdrowe auto i jezdzi ją ze 6-7 lat już.Na paliwie to chyba taxi oszczędza,ale on dba o to auto jak mało kto.Jak dzieciaki woził do szkoły to plecaki w bagażniku były żeby nie podrapać skóry.Więc nie pisz bredni jak nie znasz tematu.Turbo możesz zregenerować na własną odpowiedzialność i wyjmować motor za każdą próbą reklamacji turbin.On nie kupował nowej ale naprzykład szukał zdrowej lewei i w polsce nie było tylko w NL znalazł ktoś.A wymień nastawnik turbiny to zobaczysz co i jak.I podkreślam że kolega pod krawatem codzień jezdzi delikatnie i baaardzo dba o nią.Napewno bedzie szukał e65 ale 750i.
a jeszcze napraw skrzynie w e38 740D.Też masakra jest bo jest wzmacniana do dużego momentu i nie każdy umieją ją zrobić.A koszty naprawy naprawde spore w poruwnaniu do benzyny.Kupić używke z gw.graniczy z cudem.Też to przerabiał.
Edytuj posty!