Z Konina do Łasku jest nie tak daleko. Moze kolega z Łasku jak wie o co chodzi by pojechał i pomógł koledze?
Wersja do druku
Z Konina do Łasku jest nie tak daleko. Moze kolega z Łasku jak wie o co chodzi by pojechał i pomógł koledze?
Muszę wywalać sterownik ? Czy obędzie się bez bo chwilowo nie mam możliwości zwalenia miski i sprawdzenia ;) Dopiero co ją założyłem. Dostane taki czujnik gdziekolwiek z ASO włącznie? Jak z uszczelkami sterownika itd?
podpowie ktoś?
czujnik raczej tylko z ASO ale mogę się mylić. sterownika nie musisz zrzucać, jedynie miske
Czujniki odpadają byłby bląd obwód zwarcie lub rozwarcie obstawiam skrzynie.
Kolego, nie chce Cie straszyć ale objawy masz dokładnie takie same jak ja miałem. Rozpada Ci się kosz Forwardu....
ja na Twoim miejscu bym nie kombinował tylko rozkładał skrzynie może opiłki metalu jeszcze nie narobiły dużych szkód.
a nie uważasz że kosz jako element meachaniczny - metalowy jeśli się rozpada to nagle a nie po troszku??? kolega napisał że na zimnej skrzyni jest ok a dopiero po rozgrzaniu jest problem i jak skrzynia wejdzie w tryb awaryjny to jedzie ale z ostatniego biegu. dodam jeszcze że usterka mechaniczna kosza forwardu nie koniecznie musi odzwierciedlać jego rozsypanie się. objaw taki (wykluczając czujnik turbiny konwertera) może być spowodowany tym że po rozgrzaniu się skrzyni przestaje funkcjonować hydraulika na koszu forwardu. jednym zdaniem kosz nie utrzymuje zadanego mu ciśnienia blokującego tarcze i wtedy trzeba wymienić uszczelnienia kosza
Załącznik 6991Załącznik 6992 Czy to one? u mnie nie było jakichkolwiek opiłków wskazujących na połamany kosz forwardu.. Skoro ciągle wywala błąd może warto zacząć od czujnika? Jeszcze się do tego nie zabrałem ale to zdjęcia z wymiany oleju jak pisałem wcześniej. Jak je sprawdzić ? Zmierzyć rezystancję na ciepło i na zimno ? ? ? PS: Tak sobie myślę, czujniki są wykonane zapewne z ferromagnetyka? Więc może po prostu są pokryte mikroskopijnymi opiłkami które powodują błąd? W końcu automat trochę tego produkuje z natury, a tak jak pisałem wcześniej na magnesach w misce, było troszkę tego... Chodzi mi o takie malutkie opiłki nie wyczuwalne w palcach.
Proszę o szybką pomoc bo jeśli to one to zaraz bym się za to zabierał.Cytat:
SkeYT