troszkę Ogólnikowo napisane ,ale dzięki za link
Wersja do druku
troszkę Ogólnikowo napisane ,ale dzięki za link
Zdrowe i nie kręcone 745d jeśli takie znajdziesz to warto wziąć pod uwagę, ja byłem bardzo zadowolony z tego motoru, nic grubszego się nie działo a trochę km nim zrobiłem. Musisz pamiętać że są w nim min. 2 DPF-y, 2 przepływki, 2 turbiny i 8 wtrysków, więc koszty wymiany poszczególnych podzespołów są na pewno większe niż R6 3.0d ale osiągi nie porównywalne, moment obrotowy robi swoje.
http://otomoto.pl/bmw-745-masaze-wen...C33191994.html
Myślę że jeden z niewielu z oryginalnym przebiegiem - może warto go oglądnąć?
Chyba jeden z niewielu , który nie ciula z przebiegiem i za to duży plus.
dziwię się, że w dzisiejszych czasach ludzie zwracają jeszcze uwagę na "licznikowy" przebieg
Duży plus również za cenę (w stosunku do rocznika) i jeszcze to że jeżdżony w trasach, a myślę że to najlepsze co może być dla silnika, ogólnie auta. DPFy nie dostają po d*pie itp. :)
Gdybym się miał zdecydował na klekota w E65 to tylko 745D bo 730D to jednak za mało zdecydowanie dla mnie.
Myślę że 745d naprawdę musisz dobrze "iść", natomiast no jak wszyscy wiemy koszty utrzymania w razie awarii będą dużo wyższe niż w 3.0d o czym kolega kilka postów wyżej już zaznaczył, pomijając fakt że już samo E65 w sobie jest autkiem drogim w utrzymaniu nawet gdyby było w 2.0d :)
Prawie 330KM to jedno , ale jeszcze ten moment obrotowy 750Nm musi robić swoje , tyle co Touareg 5,0 TDI V10.
bardzo ładna 745d