Elvis to nie jest śmieszne!!!
Wersja do druku
Elvis to nie jest śmieszne!!!
Taką cenę miałem w styczniu lub grudniu u kolegów z BMW Świdwin, dowiadywałem się konkretnie, kolega oddzwaniał bo szacowałem koszty swapu, uturbienia i ewentualnie padających pomp. Pamiętam tą cenę jak dziś! Ponadto pamiętam jak dziś, że w Internecie znalazłem 5 z przodu także.
Masz tu linka do tematu z pompami,
http://7er.pl/showthread.php/11411-E...aj%C4%85/page6
użytkownik Replay 1999 twierdził, ze potrafi zregenerować te pompy, eliminując powszechną usterkę, spróbuj do niego podbić, nie miałem okazji zweryfikować tej informacji. Możesz być pierwszy.
czytalem calego posta, tak pół na pół objawy jak u mnie, użytkownik ten jest na forum dość rzadko więc ciężko bedzie sie z nim skontakowac, po drugie pisze ze nie ma czesci na naprawe tego wiec hmm kiepsko to widze.
hej temat idealny zebym sie wypowiedzial
- pompa z e38 bedzie dzialc bez problemu pewnie konektorki elektryczne cie nie podejda ale pompa da rade bez obaw w e65 pompy daja 4 bary a w 38 tez zawor powrotny paliwa otwiera sie przy 4 barach poza tym u mnie w 745 padla pompa niedawno i obiaw dokladnie taki sam postal z godzine i krecil jak stary dziad wymienilem pompe za pompe z 540i e39 chodzi jak zloto akurat taka mialem wiec grzech bylo nie sprawdzic
Czyli masz pompy w zbiorniku, i dwie wtryskowe, przy silniku, które kosztują 8000zł? Podejrzewam, że padają Ci te wtryskowe, ale na próbę załóź tą z E38
o tym właśnie pisałem pompa w zbiorniku nie ma nic wspólnego z pompą wysokiego ciśnienia w bmw 760i v12 to pierwsze w historii rozwiązanie zaśilania paliwem pb w wtysk wysokiego ciśnienia a te pompy to choroba wieku dziecięcego http://www.realoem.com/bmw/showparts...01&hg=13&fg=15
Tak właśnie myślałem, problemy 760i to właśnie bezpośredni wtrysk, i pompy wysokiego ciśnienia, wymiana tej w zbiorniku, raczej nic nie da...
temat pomp i zasilania paliwowego ogarnięty.
sprawdzone ciśnienie tj , na pompie w zbiorniku podaje 8 bar, natomiast przy pompach wysokiego ciśnienia podaje równo 6bar i powoli spada (w ciagu 15 min dochodzi do 3 bar ) po czym zapłon i od razu jest 6 bar książkowo tyle ile ma byc, powodem była kiepska mieszanka paliwa zalana wczesniej gdzie wyskoczył błąd katalizatora.
Wymiana np filtrów paliwa pomiedzy pompa a silnikiem nic nie da bo są dwa filtry z tego jeden ma zawór ciśnienia paliwa i działa bez zarzutu .
samochód jest jak najbardziej sprawny a pompy były wymieniane nowe 3 lata temu przez poprzedniego właściciela (takie otrzymalem informacje)
Jedyny błąd był to błąd kata lewego przy tej usterce.