no to nic trzeba szukać kogoś kumatego od szyb wyciąć i wstawić na nowo tylko kurde żeby nie pękła przy wycinaniu
Wersja do druku
no to nic trzeba szukać kogoś kumatego od szyb wyciąć i wstawić na nowo tylko kurde żeby nie pękła przy wycinaniu
Był obszerny temat na temat wklejania szyby. Nie rozumiem po co tworzyc nowy temat ,zamiast poszukac na forum :RpS_drool:
Jeśli miałeś dobrze, wymienili i szumi, to jedź do nich na reklamacje. Jak pęknie to już ich problem.
Tak tylko byłem już dwa razy u baranów i nic
Bo barany nawet pewnie nie wiedzieli o podkładkach, a teraz ich oświecisz tą wiedzą.
Lenistwo :p
A może to nie wina szyby a wycieraczek. U mnie po wymianie szyby też szumiało jak głupie, bo koledzy szybiarze źle zamontowali ramiona wycieraczek (za wysoko) i wsadzili nowe nie oryginalne bez ramkowe wycieraczki :frusty: Po wyjeb...iu ich i ustawieniu ramion cisza HYHY. A teraz czeka mnie ponowne ustawienie ramion bo lakiernicy zrobili to samo :peace:
Mam dokładnie taki sam problem. Szumi od 70km/h w górnej części. Przymierzam się do wymiany (szyba oryginał, górna uszczelka sparciała), lekkie pęknięcie (w zasadzie 3mm odprysk od kamyczka) i jest bardzo porysowana.
Orientuje się ktoś, jaki to nr części, żeby w ASO zamówić? Mowa o tych podkładkach
..........
Powiem ci szczerze, że to nie jest zależne czy są te odboje czy nie. Klej trzyma jak jest go wystarczająco i nie świszcze. Niedawno wymieniałem szybę, nowa uszczelka, odboje, wszystko ASO, pilnowałem przy wymianie, pokazałem instrukcję wymiany... U mnie było słychać szum wiatru około 80 i powyżej. Wina leżała po źle wklejonej szybie, miała jakieś dziwne przerwy na górze gdzie jest uszczelka, jakby kleju komuś zabrakło, przerwy po 2 cm. Teraz po wymianie zero szumu i odbojników wszystkich nie dawałem tylko 3 sztuki i jest ok, szyba PILINGTON 690zł z wymianą i gwarancją.
Wymiana: (będziesz potrzebował)::::::
- 51 31 8 125 887 – 1 szt. (uszczelka, pokrywa górna, czarna)
- 51 31 8 172 242 – 2 szt. (element dystansowy samoprzylepny)
- 51 31 1 925 433 – 5 szt. (odbojnik gumowy)
Jeszcze jest uszczelka podszybia, jak masz sparciałą
- 51 71 8 125 477 – 1 szt. (osłona podszybie)
http://7er.pl/showthread.php/22074-S...=wymiana+szyby
wklejam bo nikomu nie chciało sie nawet poszukac /poczytać lenie śmierdzące :loco:
w temacie jaki wkleiłem jest napisane jak wołowi jak znależć w ETK sposób montowania szyby ,można wydrukować i pokazać w warsztacie gdzie wklejają.