-
Jak to niektórzy potrafią komplikować w każdym temacie.
Beny, napisałem że nie ma zasadniczej różnicy w cenie jaką chce wydać Sowa!!! Czyli 100-120zł ...a nie taką jaką ja potrzebuje wydać aby poczuć różnicę:/
Dwu czy trzyczęściowa to nie ma znaczenia, nie zajmuje więcej jak 60-90s. Jak będą zawody w rozkładaniu wędki na czas to ułamki sekund będą ważne ...chyba że ktoś jest "łomny" to może i 10 min mało będzie.
Wiem że każdy chce się czyms pochwalić ale ważniejsze jest do z jakiego powodu był założony temat.
-
Dziękuję za pomoc wszystkim :)
Czyli taka 400cm byłby akurat ? A jakie haczyki , bo ponoć te 12 są trochę za duże i słyszałem żeby zacząć od rozmiaru 6.Na co zacząć łowić na akwenach takich jak stawy , jeziora ?
PS Szczypior ładne te Twoje sztuki :)
-
Sowa, poczytaj trochę:) Pytasz o haczyki, a jak z ich wiązaniem? ;) Jest wiele istotnych kwestii nie tylko haczyki, jest przynęta, spławik, żyłka itd...
Skup się na doborze gruntu i przynęcie ( robaki, kukurydza ) no i mydle :D
Reszta przyjdzie z czasem ;) Nie zagłębiaj się zbytnio tylko wędkuj.
-
Roobs - sęk w tym wlaśnie , ze czytałem :) Haczyki , przynęty , przypony , krętliki , wiązania ...Tak troszkę czarną magią powiewa dla mnie.Tak średnio wiem co z czym się je , napisane na forum wszystko pięknie ładnie , ale ja niestety laik całkowity :D
-
No właśnie o to chodziło:) abyś pewne sprawy zostawił na później tylko zaczął łapać ryby. Dlatego kup sobie "Tescowy zestaw" i zacznij wędkować. Jak z czasem ogarniesz podstawy to sam zadecydujesz co i jak.
-
Zatem kupuję zestaw i biorę się do roboty. Jak coś prócz buta uda się chwycić to nie omieszkam się tutaj pochwalić ! :D
Dziękuję za pomoc i życzę wszystkim połamania kija !!! :)
-
Są dobre książki z ilustracjami, wszystkie haczyki, wiązania i te sprawy na ilustracjach, ABC wędkowania,...to tak oprócz zadań praktycznych. Oczywiście możesz używany sprzęt kupić na ogłoszeniach, albo po prostu jakąś sieć rybacka, będą większe połowy :)
-
tak apropo tematu , może osoby będące na zlocie i chcące powędkować zorganizują się i zrobimy mały konkurs lub chociaż kilka godzin wspólnej posiadówki ? wtedy też można sobie wyjaśnić pewne techniki , pogadać wymienić się doświadczeniami ? :)
-
Ja w tamtym roku zabrałem sprzęt i łowiłem...niestety sam. Koniecznie trzeba zabrać megamydło:D Na tym zlocie sobie odpuszczam. Wolę pograć w karty skoro po rybe trzeba iśc do sklepu :)
-
Ja już sprzęt i akcesoria kupiłem teraz czekam na pogodę ;)