-
jak bład wyskakuje od razu po odpaleniu auta bez ruszania z miejsca to na 100% nie koło foniczne, gdzies na kablach lub sterownik ABS najprawdopodobniej, odkrec od pompy, obetnik dekielek ze sterownika i popatrz na kable/włosy ktore sa zalane klejem, ew podmien sterownik o tych samych numerach, po kalibracji czujnika skretu 50% szans ze nie wymaga kodowania
-
Wszystkim wielkie dzięki za sugestie, ale błąd nie wyskakuje odrazu po odpaleniu, dopiero po przekroczeniu 40-50km/h. Cały czas pedał hamulca jest nadwrażliwy i chce uruchamiać ABS/ASC, nawet jak nie ma takiej potrzeby. Macie może dostęp do schematu ABS/ASC? Myślę, że warto sprawdzić wszystkie połączenia.
-
podłaczałeś kompa i sprawdzales jakie predkosci sterownik widzi koł w czasie jazdy na wprost oraz w jakim położeniu jest kierownica?
-
Jak byś był w okolicach Sochaczewa to zawitaj, (PW) może coś ogarniemy. Swoją drogą sprawdź jak kolega krzywy pisze, prędkość obrotową kół w czasie jazdy.
-
Panowie, podłączałem pod komputer, ale na postoju. Jak sprawdzić podczas jazdy? Dodam tylko, że mam w tragicznym stanie końówkę drążka kierowniczego. W czwartek będę ją wymieniał. Może luz na kierownicy powoduje błędy?
-
choinka po przekroczeniu prędkośc to pompa (dsc) która jest w patrząc od strony maski w prawym rogu taka w kształcie walca .okazało sie że stoi łozysko w tej pompce i dlatego wywala błąd.
-
A czy jest ona rozbieralna, naprawialna?
-
remont jakieś 10 zł a jak połamiesz szczotki z podniety że to to(tak jak ja:)) to remont 20 zł
łożysko+uszczelniacz
normalnie odczepiasz przewody metalowe co doprowadzaja płyn.
sciągasz obejme plastkiową
i z tego co pamiętam przód tej pompki tam gdzie wchodziły przewody normalnie odchodzi - jak to zdejmiesz zobaczysz łozysko
u mnie była rdza i stanęło (jak pisałem wcześniej samochód stał jakies 2 tygodnie) - wilgoc zdobiła swoje
-
Majster, to jak na e38 Pan Pikus te 10-20plnów ;) A czy masz namiar w sieci skąd wziąść części do reanimacji pompki?
-
w każdym sklepie z łozyskami kupisz łozysko i uszczelniacz