-
i u mnie podobny problem ktory znikł po zmianie na koła zimowe. Tez trzęsło całym przodem przy hamowaniu, ale nie dzialo sie to zawsze, jak było to przy prędkościach ok 80-120 km/h.
Wszystko ucichło jak wsadziłem moje łyżwy 195/15 z letnich 255/17. U szwagra w e38 ten sam problem tak samo ucichł po zmianie na zimowe. Tarcze zmieniane i całe zawieszenie oraz ukł. kierowniczy.
-
a u mnie trzepie przodem jak nacisne na hamulec ale jesli wcisne pedal juz mocniej to przestaje , to telepanie przodem wystepuje tylko do pewnego mometu w hamowaniu :) klocki sa ok, tarcze sprawdzane, tuleje w wachaczach wymienione, a diagnosci nie widza nigdzie luzow w zawieszeniu :(
-
tarcze sprawdzone na zimny, i sa proste tak, a niech je podgrzeją nawet opalarką i wtedy sprawdza bicie, na 100% wyjdzie, ja tak mialem
-
hm ale to wtedy bylaby chyba roznica odczuwalna na zimnych i cieplych a tu czy jest trasa 100km czy dopiero ruszam autem i hamuje to jest to samo. najbardziej irytujace jest to ze jedzie sie na przeglad a oni i tak nic nie ustala, nawet jak amory sa puste to i tak zawsze wyjdzie ze 65% i ze sa ok i tak samo cala reszta ehh
-
a to sie zgodze z tymi amorami :D
-
juz przeczytalem wszystkie tematy z podobnymi problemami i jest dluuuuga lista mozliwych przyczyn. troche czasu teraz i cierpliwosci to dojdzie sie do ladu :) pozdr