Jak by tego nie liczyli ,to i tak to My dostaniemy po du..... :faint:
Wersja do druku
Jak by tego nie liczyli ,to i tak to My dostaniemy po du..... :faint:
i nie tylko My.. "ONI" też dostają, bo na ubezpieczeniach komunikacyjnych nie da się zarobić!Cytat:
Zamieszczone przez Anatol
Wbrew pozorom nie przynoszą one tak krociowych zysków. Ubezpieczyciele oferują takie ubezpieczenia by istniec na rynku a zyski czerpią z innych ubezpieczeń np na życie, majątkowe itd :razz: no i obracają jeszcze Naszymi składkami ;)
"Łoni " mnie nie interesują ... intersuje się własnymi 4-rema literami .... ;D
Coś Ty... ;D "Łoni"to układ.. :hah:Cytat:
Zamieszczone przez Anatol
Chyba układ okresowy :)Cytat:
Zamieszczone przez radoshb
Coś mi to jakoś nie pasuje... Mnożą się ci ubezpieczyciele jak króliki, a kolega twierdzi, że działają charytatywnie? Dopóki ubezpieczenia komunikacyjne będą obowiązkowe, nie ma co mówić po pierwsze o konkurencji a po drugie o nieopłacalności. Oczywiście przy ubezpieczeniach komunikacyjnych częściej można mówić o wypłatach odszkodowań, ale praktyki stosowane przy wyliczaniu wysokości odszkodowania to materiał na inny wątek. Nie wspomnę o ubezpieczeniach AC, gdzie prawa konsumenckie są całkowicie lekceważone.Cytat:
A co do stosowania Eurotaxów i innych opracowań, mi pani w skarbowym naliczyła podatek z tytułu PCC od wartości o 10 tys. większej, niż na umowie.
Za moją namową kolega wnosząc opłatę z tytułu PCC nie poszedł do urzędu tylko deklarację wysłał pocztą a opłatę uiścił na poczcie na podstawie umowy. Na razie spokój.
To PCC to istne bezprawie - ja jako "auto-handel" tez płace wedle średnich stawek - kiedyś kobiecie powiedziałem że jak Ona sobie wyobraża handel autami skoro miałbym płacić wedle stawek jakie Oni mają? Przecież logiczne że musze kupić dużo poniżej ceny rynkowej - która i tak ma sie nijak do tego co Oni tam maja...No to powiedziała że moze mi upuścić 20% :DCytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Kiedyś chce sie posądzic z nimi, wezme kumpla, sprzeda mi auto, pójde do skarbówki i On będzie ze mną i nie zgodze sie na zapłacenie wedle ich stawek :D On powie ze za tyle sprzedał co pisze a ja ze za tyle kupiłem - i jakim ku''a prawem Oni to podważają ehhh... Znów sie zdenerwowałem..
Dziwi mnie tylko dlaczego węszyciele układow (bracia K.) jeszcze się tym nie zainteresowali :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
Może mają z tego jakiś profit....Cytat:
tak jak z Tych swoich fundacji .. :razz:Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk