Foto nie mam, poszukaj na stronie klinika bmw tam maja duzo fotorelacji. Ogolnie metalowy slizg masz powleczony plastikiem i zaczyna od konca sue kruszyc i udaje sie w wedrowke po silniku:-)
Wersja do druku
Foto nie mam, poszukaj na stronie klinika bmw tam maja duzo fotorelacji. Ogolnie metalowy slizg masz powleczony plastikiem i zaczyna od konca sue kruszyc i udaje sie w wedrowke po silniku:-)
a ma ktoś info ile wytrzymuje rozrząd w M60? :)
Ja na liczniku miałem jakieś 300 jak wymieniałem.
Przede wszystkim to w M60 nie ma tego ślizgu/szyny zwrotnej co najszybciej się zużywa w M62.
Moj juz ma nalatane 288000 kilometrów I gdy juz zbliża sie wymiana oleju to slychac telepotanie łańcucha. Gdy olej jest swiezy to tak nie słychać.
1.Moze ktoś podać przyblizony koszt wymiany slizgow?
2. Czy podczas wymiany slizgu należy zrobić rozrząd koniecznie?
3.Pokrywy zaworów mozna wtedy zrobic przy okazji?
4.Uszczelke miski pomiędzy cylindrami również i odme można wtedy zrobic?
Wymieniać same ślizgi to trochę bez sensu. Wymienić należy ślizgi, napinacz i sam łańcuch główny.
A kół zębatych nie wymieniacie ?
Pytam ,bo wymiana samych łańcuchów i zostawianie starych kół zębatych jest bezsensownym zabiegiem. W moim M30 tez mam zamiar wymienić cały rozrząd ,ale łacznie z kołami zębatymi.
No dobra. Wymienię napinacz slizg i łańcuch. Czy te pozostałe rzeczy jak pokrywy i miska doliny przy okazji mozna zrobic? Czy to wszystko i tqk bedzie zdjęte do wymiany rozrządu?
Zrób przy okazji pokrywy bo i tak będą ściągane. Miskę też bym zrobił.