-
oczywiscie może byc to pompa wody, ale wydaje mi sie ze to nie w twoim przypadku, gdyby to była pompa to auto na 100% by nie wytrzymało 30min na wolnych obrotach to raz, dwa ze nawet przy uszkodzonej pompie wodnej a sprawnej przy elektrozaworach było by ogrzewanie, a przewody wodne puchną? zależy w jakim stopniu, jezeli masz na panelu klimatronika funkcje "rest" może bardzo łatwo sprawdzić działanie pompki elektrycznej
-
nie wiem czy mam taką funkcję i gdzie :) co do węża to jak zaczyna grzać i mam wyższe obroty temp. zaraz spada i wąż odpuszcza ciśnienie ( staje się mniej napuchnięty , wg. mnie optymalnie ) sprawdzałem to znowu dziś i po przetrzymaniu dwa razy na wyższych obrotach i odpuszczeniu na normalne obroty grzało jednostajnie ( mocno bo tak ustawiłem ) i temp. była ok , czyli coś raz działa a raz nie... ale chyba jest coraz gorzej bo tak temp. nie skakała
-
czyli teraz temperatura skacze czy nie? co sie dzieje po 5min stania auta na wolnych?
-
Po 5 min nic, zagrzewa sie dosc dlugo , temp. stoi ok i jakis czas grzeje , po jakims czasie przestaje grzac, temp. sie podnosi, przegazowka ponad 3 tys. obrotow i temp. spada i zaczyna grzac
-
A w przypadku M60 jakie wystempowały wirniki pomp metalowe czy plastiki ?
-
zalezy od producenta pompy
-