-
Tak właśnie zrobiłem, jeżdżę teraz na odpiętej przepływce. Auto na niskich obrotach mułowate, ale jak dam mu ognia to ładnie idzie do prozodu i żadne przerywanie nie występuje ani na benzynie ani na gazie.
Niebawem mój mechanik sprawdzi moją starą przepływkę w takiej samej buni i zobaczy czy będą takie same objawy.
-
Ja u siebie mialem podobna sytuacje . Auto wpierw prawie mnie zabilo bo kickdown przestal dzialac w trakcie wyprzedzania kilku aut na raz. Pozniej po podjezdzaniu pod gorke biegi przeciagaly sie do 4tys obrotow, spalanie mialem 15/100 w miescie , wycialem DPFa i nic . Dopiero wymiana przepływki rozwiazala wszystkie te problemy. Juz nie mowie ,ze spalanie spadlo do 12,3 teraz wiec prawie 3l zyskało auto w mieście.
-
U mnie rekordowe spalania w mieście to 32l przy tych mrozach a tak normalnie to 20-25l jara na setke w mieście według kompa. Silnik 3,6 benzyna
-
Guzio o w morde to jakieś kosmiczne to twoje spalanie!!!!! Niech się wypowiedzą benzyniarze ale z tego co czytałem i inni pisali to u Ciebie jest masakra jakaś (chyba 760 mniej pali).....Chyba coś musisz mieć nie tak...?
-
To 32l/100km to nawet 760i tyle chyba nie łyknie. Mnie benzyna 4,4 na trasie 12 w miescie do 18. Tak, że działaj bo spalanie masz dużo za wysokie.
-
3,6 w mieście około 15l na trasie to bez problemu uzyskasz 9-10l.
-
Na trasie jadąc normalnie to najmniej jak mi komputer pokazywał to 14l/100km. Nie mierzyłem spalania jak wychodzi fizycznie, na razie biorę tylko dane z komputera.
Czy przez uszkodzoną przepływke auto może więcej palić??
-
-
Ja mam 4,4 i przy bardzo spokojnej jezdzie na trasie udalo sie zejsc ponizej 10 litrow :-) a tak normalnie to 11-12 trasa do 18-19 miasto. Dodam ze miasto dosc male i zadko sie stoi w korkach
-
Nie robcie syfu w temacie o przeplywce wyjezdzajac ile Wam auto pali ....
Guzio83 : u mnie roznica przy walnietej miałem 20/100 w miescie w 3l dieslu , wiec roznica jest kosmiczna