Kolego, elektrozawory ćwiczyłem 3 razy.
Pierwsze podejście zajęło mi 1,5h
Drugie podejście 30min
A trzecie coś koło 15-20min.
Dostęp jest kiepski ale temat do ogarnięcia, trzeba troszkę się wygimnastykować.
Pozdro
Wersja do druku
Kolego, elektrozawory ćwiczyłem 3 razy.
Pierwsze podejście zajęło mi 1,5h
Drugie podejście 30min
A trzecie coś koło 15-20min.
Dostęp jest kiepski ale temat do ogarnięcia, trzeba troszkę się wygimnastykować.
Pozdro
Pompę wody wymienić to nie jest największy problem, ale elektrozawory w e38 znajdują się za silnikiem w podszybiu tak zwanym i przy wymianie ich często poszkodowane zostają dłonie bo dostać się do nich najłatwiej nie jest, jak wspomniał kilo.
odmy nie czyść tylko wymień, na czescidobmw.pl jest za 190zł ori i uszczelka 9zł :)
Co do wymiany tej pompki i elektrozaworów... killo11.. a później cięzko jest odpowietrzyć układ chłodzenia czy lekko?? a co do tej odmy to szukałem jej na tej stronie co mi Byczus podał i owej odmy nie znalazłem tam...
Ja kupiłem za 60 ale nie ori i też działa. Odmy nie ma co czyścić. M62 odpowietrza się idealnie :) i jest to bardzo proste!
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Mówisz proste to jak ja odpowietrzyć... Tak żeby było dobrze...
Ogrzewanie na max, Odpalasz, luzujesz odpowietrznik, zalewasz płyn na odpalonym silniku aż z odpowietrznika bedzie lecieł płyn zamiast babelkow, przegazowujesz 3,5 tys, dolewasz. Zakrecasz i wsio. Potem mozesz pojezdzic, nastepnego dnia na zimno kontrola stanu plynu, jak za malo to dolewasz.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Witam... w nocy włożyłem silniczek krokowy na noc do tego nitro no i zamontowałem z powrotem i po odpaleniu auta strasznie obroty wysoko stoja przez chwile i strasznie powoli opadaja... czyzby silniczek sie zepsół?? choć póżniej jak sie silnik rozgrzeje obroty sa normalne... tylko przy tym odpaleniu cos wysokie pozdrawiam
z tymi podwyższonymi obrotami to też tak mam, denerwujące, bo ciężko zasprzęglić 2gi bieg żeby nie było kangurka :(