-
Kupiłem smar syntetyczny, który wypiera wilgoć po popsikaniu jeszcze jesienią do dziś nic się nie dzieje. Popsikałem wszystko łącznie z uszczelkami i wkładkami jedyne o czym zapomniałem to wlew paliwa i się zdziwiłem jak przywaliło u mnie -22 w nocy to i w garażu zamarzł:) ale ogólnie jest ok (na razie:) )
-
Mnie nigdy nic nie zamarzło w E38 a niczym nie psikam, nie wspominając już o E30 którą też w każdej temp otwierałam i zamykałem bezproblemowo. Może to kwestia wyrobionych zamków w Waszych autach które tak reagują na mróz.
-
To nie wyrobione zamki!To stwardniały i stary smar który się tam znajduje.
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
-
Proste rozwiązanie WD 40 pomoże na jakiś czs potem jak jest zimno sie sfilcuje , rozwiązaniem warsztatowym jest smar do czyszczenia i smarowania broni wystarczy pójść do sklepu z bronią poprosić o taki środek nazwy są różne . Jak nie maja to jutro podam nazwę zamiennika który udało sie koledze kupić w sklepie z częściami samochodowymi .
-
Witajcie.Ja mam ten problem ,ale tylko prawe przednie drzwi.Podgrzanie pomogło ,ale tylko chwilowo.Trzeba bedzie zastosować WD jednak.pozdro