Ja u siebie tez mam NGK i to jeszcze ori BMW. wg. wpisu ostatnio wymieniane około 100tys km.temu .Na wiosnę chcę zmienić ale nie wiem czy jest sens jak robię około 2-3 tys rocznie ;). W compakcie mam NGK i w busie też;)
Wersja do druku
Ja u siebie tez mam NGK i to jeszcze ori BMW. wg. wpisu ostatnio wymieniane około 100tys km.temu .Na wiosnę chcę zmienić ale nie wiem czy jest sens jak robię około 2-3 tys rocznie ;). W compakcie mam NGK i w busie też;)
Potwierdzam. Jest taka chińska firma „HC CarGo”, która należy do grupu Bosch. Co to mianowicie oznacza? Najprawdopodobniej większa część produkcji robią w Chinach i w zależności czy sprzedają sami ze swoim logo, czy dodają znaczek Bosch i sprzedaje to wtedy „producent” (jak dla mnie coś tańszego w miarę dobrej jakości). Widziałem już komputer w Audi – Siemens made in China. Ostatnio nawet poduszka ławy do Audi A6 „C6” - Lemförder made In China. A co do NGK, to nawet na świecy jest napis made In Japan. Oczywiście chińszczyzna nas zalewa na maxa, ale ostatnio jakość Bosch-a mocno spadła. Dlatego więc NGK. Pzdr
Ja zawsze stosuje NGK zarówno W silnikach M60 które miałem i mam, jak i W M52B28 we wcześniejszych 7er i z NGK nigdy żadnych problemów. Jeśli chodzi o firmę BOSCH to powiem tylko tyle panowie ''Kiedyś Adidasy były dobre teraz są chińskie'' itp...dalej nie muszę....
Posłuchałem Waszych rad i zamówiłem NGK ;-)
Chłopaki skoro twierdzicie że Bosch to syf to jakie doradzicie mi sondy bo muszę wymienić
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
Boss nie pytam o świece a o sondy lambda
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka