Przed chwilą identyczna sytuacja .
..."kierowca czerwonego BMW" i "potrącenie młodej pijanej kobiety w ciąży, przez kierowce auta osobowego" .W tle widać toyotę ...
Wersja do druku
Przed chwilą identyczna sytuacja .
..."kierowca czerwonego BMW" i "potrącenie młodej pijanej kobiety w ciąży, przez kierowce auta osobowego" .W tle widać toyotę ...
Zapewne część osób wie ,że jestem administratorem BKW i powiem wam ,ze organizując spoty gdzie do nas wpada ok 20-40 samochodów co tydzień z góry zabroniliśmy upalanie i latanie bokami . Osoby które się tak zachowywało zostały natychmiast wyrzucone z klubu. Pomimo posiadania różnych modeli bawarek w naszym klubie walczymy z stereotypem wieśniaka i dresa z bmw . Jest to bardzo cięzki temat a media tylko nam utrudniają przełamywanie stereotypu .
Kolejna kwestia jest taka ,że właśnie przez idiotów którzy kupują sobie Bawarki ( z reguły trupy) ciągle mam kontrole policji . jak miałem gruza Saxo to nie było problemu . Po zakupie 7er mniej więcej raz na tydzień . Zdarzały się również akcje zajeżdżania mi drogi i robienia zagrożenia na ulicy . . . Po założeniu żółtej fejkowej blachy problem znikł do jednej kontroli na miesiąc-dwa .
Tak więc nasze życie posiadacza BMW jest ciężkie :P Dużo moich rówieśników wie jak to jest jak na światłach patrzą na Ciebie jak na synka tatusia albo złodzieja czy dilera...
To jest smutne że wrzuca się wszystkich posiadaczy BMW do jednego koszyka, bo ilu jest użytkowników siódemek, którzy "wariują"? 10% może 20% a cała reszta to trójki 1.6 i piątki. Sam jestem przykładem w mojej miejscowości, jadąc sobie spokojnie do Legnicy a za mną obłożna spojlerami 3er natknęliśmy się na kontrole Policji i ku mojemu zdziwieniu nie zatrzymali mnie tylko trójkę jadącą z tyłu.
Niestety trzeba nam z tym żyć i robić wszystko żeby to się zmieniło a przynajmniej nie pogorszyło. A rodzinom poszkodowanym przez tych idiotów pozostaje nam złożyć kondolencje i szczerze współczuć.
Im bardziej zdezelowane i oblepione laminatem bmw tym większy burak za kierownicą,choć nie jest to regułą np. po ostatnich wydarzeniach z udziałem e60 czy x5.
Ja jakos nie mam problemów, policja mnie nie gnębi absolutnie. Kierowcy inni też nie trąbią (raczej pewnie strach). Natomiast jak jade innym autem zaraz z innych wychodzi hamówa ....
Zapewne wiecie że to bydle było pijane 2 promile i do tego naćpane...Pech chciał że miał BMW, gdyby posiadał inny samochód zapewne do tragedii też by doszło bo tak było gdzieś zapisane. Wydaje mi się że, jednak 7er jest inaczej postrzegane przez ludzi od np. 3er. Wiem BMW to jedna marka jednak 3er to przeważnie stare poklejone ulepy które ludziom się kojarzą z łysymi dresami a właściciele Siudemek to chyba już nieco inni ludzie z innymi zachowaniami na drodze.
Dziś w wiadomościach na Trójce nt. wypadku z Kamienia Pom. powiedzieli: "..kierujący samochodem osobowym.."
I za to właśnie szanuje Polskie Radio;)
Bo jak zobaczysz w tvp i pr zawsze unika się kryptoreklamy,czy ona dobra czy zła .... :becky:
właśnie oglądałem wiadomości i mówili o innym wypadku gdzie zginęła 5-letnia dziewczynka przyciśnięta do płotu przez pijanego kierowcę MERCEDESA gdzie komentarz przy pokazaniu samochodu brzmiał " sprawca poruszał się tym czarnym sportowym samochodem....." , druga informacja o kobiecie w ciąży ( pijanej ) która położyła się pod auto ( podobno ) która w dziewiątym miesiącu została przejechana przez toyotę awensis komentarz brzmiał " na samochodzie kierowcy tego srebrnego pojazdu pod kołami którego zginęła 31-dno lata nie ma nawet śladów po tragedii ...." zaczynam wychodzić z złożenia że to krótka nazwa marki BMW przyczyniła się do tak częstego używania jej w mediach podczas komentowania wypadków i wykroczeń ;) oczywiście nie mówię że nie używając wulgaryzmów różni ludzie jeżdżą BMW ale to samo tyczy użytkowników Golfów , CIVIC-ów itd
Jak widac po ostatnich wydarzeniach to nie tylko BMW są pechowe...