-
no ja własnie kolego tez mysle ce to cos banalnego ze jakis kabel ale nie wiem za bardzo juz gdzie szukac przejrzałem wszystkie bezbieczniki i przekazniki (oprócz ty 3 co cą w skrzynce z przodu na samym dole ale to chyba od abs-u) i wiązke od silnika do kompa. nie wiem gdzie moge jeszcze szukać. o ktorych masam mowisz bo moze ja nie sprawdzałem tego? chodzi ci o tą co idzie przy silniku do karoserii czy w bagazniku?
-
Hej wszystkie sprawdź odpal samochód czy włącz postoje i spróbuj poruszać kablami a druga osoba niech obserwuje jak coś gdzieś nie łączy to może zacznie i zobaczysz gdzie a jeśli chodzi o czujniki abs to tylko orginał z zamienikami może tak się robić kolega tak miał w e39 dopiero jak kupił orginał to pomogło.
-
Ile masz V mierząc na oprawce świateł postojowych?
-
no włanie praktycznie nie ma bo pokazuje 0,15 v i nie wiem gdzie to ginie czy komp mi blokuje czy gdzies akbel przetarty ale ksenon jest na tym samyk kablu i swieci. a moze to byc to ze miałem diody i one cos uszkodziły?
-
A sprawdź po prostu włącznik świateł. Może "nie chwyta" tak jak powinien.
Masz takie wartości V na dwóch oprawkach świateł postojowych? Na dwóch tak samo?
-
a ja bym spróbował po pierwsze włączyć postojówki INPĄ
-
to ja w drugą stronę, a jak je wyłączyć? żeby świeciły tylko soczewki?
-
to zamieńmy sie samochodami kolego i nie bedzie problemu. tobie nie beda swieciły a ja bede miał swiecące:P
-
W module świateł jest opcja "Standlicht", w europie ustawiona na "aktiv", w USA na "nich_aktiv"
Nie pamiętam od której wersji modułu było to dostępne, albo późne LCM II, albo dopiero w LCM III
-
Koledzy udało mi sie zrobić jedną pozycje(prawą) ale drugie dalej nie mam. zrobiłem to tak ze odłączyłem kostki jakiegos białego sterownika GM pod schowkiem i wrociło mi prawe pozyceyjne. probowałem tez resetować, ale dalej nie pomaga a na kompie przez inpe nie idzie tego właczyć. ksenony załącza a pozycji nie. ma ktoś moze jakis pomysł?