-
Dzisiaj temperatura rano wynosiła -5,5 oC i kierownica nie grzała bardziej :-(
Kierownica grzeje ale o połowę słabiej. Zastanawiam się co może być przyczyną słabszego grzania, może jest jakiś przekaźnik lub sterownik, może są dwa obwody i któryś przekaźnik lub bezpiecznik się spalił ?
-
Jest sterownik i on decyduje jak ma grzać. Zasilania ma bo grzeje. Jest tylko jedna grzałka. Najbardziej prawdopodobne jest że czujnik temp kierownicy coś szfankuje.
-
Seban123, dzięki za odpowiedź.
Gdzie znajduje się ten czujnik temperatury kierownicy, czy on będzie do wymiany czy coś innego ?
-
1 załącznik(ów)
Przypuszczalnie padło coś w module sterowania multimediami w kierownicy. Chcę wymienić ten moduł ale nowy jest troszkę za drogi bo kosztuje koło 800 zł. Mam pytanie czy szukając używanego muszę szukać o takich samych numerach czy wystarczy, że będzie to moduł z wersji LIFT ?
Poniżej zdjęcie modułu (11).
Załącznik 6567
-
W kierownicy standardowej jest inny sterownik niż w kierownicy sportowej.
-
1 załącznik(ów)
Ja nie mam sportowej, mam taką jak na fotce poniżej. Sprawdzałem wg vin-u i sterownik ma oznaczenie "61316958040".
Załącznik 6568
-
A mnie się wydaje że znaczenie będzie miało:
- nr seryjny
- rocznik auta
- pochodzenie - usa/eu
- sportowa/klasyczna
- podgrzewana/niepodgrzewana
- przedlift/polift
-
Na kierownicy, pod skórą jest jakaś "siateczka" która to odpowiada też za grzanie. Wiem bo jak dawałem do obszycia to dzwonili do mnie w tej sprawie. Możliwe że się gdzieś uszkodziła. Jak masz możliwość podmiany kierownicy w celu sprawdzenia to tak zrób zanim kupisz coś niepotrzebnego.
-
Dzięki Roobs za podpowiedź. Myślę, że siateczka o której piszesz musi być ok, bo jakby była gdzieś przerwana, to nie grzała by wcale, tak myślę.
-
Odkopię troszkę temat ale np u mnie kierownica nie grzeje pomimo włączenia przycisku. Jakiś czujnik jest walnięty czy siatka w kierownicy ? W wekkend przekopię auto Inpą w celu szukania błędów. Gdzie szukać błędów dla kierownicy?