Spoko zgrabnie to wpiąłeś.Dzięki za fotkę
Wersja do druku
Spoko zgrabnie to wpiąłeś.Dzięki za fotkę
Robiłem podobny patent w m30b35.
Przepływka zastąpiona map sensorem, do tego czujnik temp dolotu z daewoo/gm i całość wystrojona ecumasterem det2.
Jak przyszła jesień, to trzeba było dostroić po temperaturze i już miałem sprawę testować na Wyrazowie, ale panewka powiedziała dość i m30 ustąpił miejsca m60.
Zmierzam do tego, że trzeba to zrobić z głową bo inaczej robią się komplikacje pt trudności z odpalaniem, czy falujące obroty..
Tak to wyglądało:
Panowie odgrzewam kotleta i jak to faktycznie z tym drutem m30 pracuje?
Również jestem ciekaw od dłuższego czasu się nad tym zastanawiam.
Zamontowałem i się w końcu udało ustawić( myślę że napewno lepiej idzie ustawić przepływkę ale w warunkach domowych ciężko), pierwsze wrażenia dość pozytywne moje osobiste odczucie że dół się bardziej żwawy zrobił. Po pierwszych testach drogowych na danym odcinku co do v-max teoretycznie nic się nie zmieniło ( moja przepływka jest w stanie dobry +). Więcej pojezdzę to napisze odczucia co do spalania itd. pzdr:)
Miło słyszeć że udało się ustawić.
Bezproblemowej jazdy!
kaliber podzielisz sie jakimis instrukcjami, wskazowkami? bo sam chetnie tez bym w swojej m30 poszponcil - a poprawa dolu przy 4 biegowym automacie to zajebista sprawa....bo ruszenie spod swiatel troche jej zajmuje zanim sie wkreci ;)
Polecam coś takiego:
https://www.youtube.com/watch?v=XP1ANlWQtqU
:)
Nie wiem ile to daje, ale pod maska wyglada tragicznie....
tutaj ja dużo wskazówek nie mogę napisać ponieważ nie ja jestem autorem płytki zakresu regulacji itd. Już po kupnie przepływki z płytką okazało się że to kolegi
stos-a była a on chyba wykonał ją samodzielnie według instrukcji z elektrody:) Ja dokonałem tam lekkich modyfikacji żeby nie trzeba było ciąć ori wtyczki a mając jakąś starą przepływkę wykorzystałem wtyczkę męską z przepływki tak że się wpinamy w ori wtyczkę:)
Najlepiej by było podjechać na hamownie z ori przepływką i tą żeby zrobić porównanie, może mi się to uda w przyszłym roku
pzdr