KWT możesz dokładniej sprecyzować do wykasował do ustawień? Mam chyba podobny problem, występuje on dość rzadko i mija gdy auto zgaszę i odpalę ponownie. Na gaz reaguje prawidłowo niezależnie czy ma 500 czy 700 rpm
Wersja do druku
KWT możesz dokładniej sprecyzować do wykasował do ustawień? Mam chyba podobny problem, występuje on dość rzadko i mija gdy auto zgaszę i odpalę ponownie. Na gaz reaguje prawidłowo niezależnie czy ma 500 czy 700 rpm
Niestety nie sprecyzuję bo nie byłem przy tym jak robił diagnostykę no i jestem też tylko kierowcą i raczej marnych majstrem.
Ja się zasugerowałem podpowiedzią Domela, że trzeba przeprowadzić adaptację silniczków valvetronica i połączyło mi się to z tym jak Kordelasinski po wymianie uszczelniaczy mówił, że one się przycinają jak się je ściągnie. Dzisiaj facet powiedział po prostu, że przywrócił ustawienia fabryczne co może się równać adaptacja valvetronica.
U mnie te obroty trzymał podwyższone cały czas i to ewidentnie po tej wymianie uszczelki. Jeżeli u Ciebie występuje to sporadycznie to może być coś innego.
Dobra diagnostyka powinna pomóc myśle.
Na gaz w sensie na pedal gazu :-)
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Rozumiem teraz
Jak miałem walnięty termostat to miałem o wiele większe spalanie...
U mnie po tym zabiegu spalanie nawet chyba spadlo. Udalo mi sie na odcinku 40km zejsc do 9.1 l/100 :) po czym srednia na baku wyszla 13.5 w proporcji 60/40 miasto/trasa.
Nalezy w tym miejscu jednak wspomniec ze 6er jest jakies 300kg lzejszy od 7er.