-
te klapki jak zamkniesz maske to one sa otwarte bo to jest doplyw swiezego powietrza ktore wchodzi przez ten wlot na masce i jak uszczelki przepuszczaja to tak bedzie swistac a jak zakleisz ten wlot na masce to mniej powietrza dostanie sie do tunelu i zobaczysz czy jest roznica uszczelki nr 5 i 6
-
okey juz rozumiem jutro zakleje wlot na masce i bede nasłuchuwal.A co do tego schematu co mi podrzuciłeś to chyba jest troche inny bo widze to jakby było odwrócone inne wloty, nie wiem moze 740 ma inne rozwiaznie z tym niz moja 728, bo to chodzi o układ do klimatyzacji i te gumy na dole rozumiem
-
to jest rysunek nagrzewnicy i obudowy pokazany tak jak bys stal przed samochodem tak jak na twoim zdjeciu jak otwozysz ta czarna klapke to zauwazysz ze tam glebiej jest jeszcze jedna klapka ktora zamyka sie i otwiera jak ustawiasz temperature i sile nawiewu i dookola tej klapki jest wlasnie ta uszczelka zeby bylo szczelne polaczenie wlotu powietrza a 2.8 ma tak samo skonstruowany wlot
-
jak masz checi to cala ta obudowe z tymi klapkami zdemontoj i bedziesz mial lepszy widok i zrozumiesz jak wazne sa te uszczelki
-
aha w ten desen, no to teraz juz rozumiem ,rozgryzlem, pewnie i tak bede musial to rozebrac zeby sie do tego dostac, tak jeszcze wpadlem na pomysl bo zobaczylem w bagazniku jeden filtr kabinowy ale z tego co widze i czytam to on chyba tam nie wchodzi bo ma dlugosc okolo 37 cm. A co do filtrow to chyba sa tez mikrofiltry pod tym wlotem powietrza ktory wprowadza swieze powietrze tak?
Pisze tak bo nie znam sie na tym ukladzie z e38, wczesniej mialem 32 i tam takich rozwiazan nie bylo , ale narazie dziekuje za podpowiedz przynajmniej wiem od czego zaczac i gdzie szukac bo irytujace to jest zamiast podróżowania z klasą i cicho, jest bardzo głośno
-
Załącznik 6528 tak to wyglada
-
kolego jakiś błąd jest z tym załącznikiem jak możesz podrzuć jeszcze raz
-
ten filtr to tak zwany kabinowy jak otwozysz maske to po obu stronach sa takie blachy z otworami i tam sa te filtry na masce przy silownikach moge sie mylic odnosnie tych swistow ale ja bym wlasnie tu szukal
-
Załącznik 6528 powinno otwozyc
-
no okey ,jutro tez na to zwroce uwage byc moze tam nie ma tych wkladow, czy co, bo samochod kupilem niedawno wiec nie wiem co jest a czego nie ma