Czy ktoś wie czy po naklejkach na radiu można stwierdzić jaki jest w środku soft bo może moje ma soft bez AUX?
Wersja do druku
Czy ktoś wie czy po naklejkach na radiu można stwierdzić jaki jest w środku soft bo może moje ma soft bez AUX?
Pewnie można, ale wejdź w ukryte menu i-drive i wszystko odczytasz z monitora:
1) Z głównego menu, przyciśnij i przytrzymaj pokrętło przez około 6-10 sekund.
2) Obróć 3 kliknięcia w prawo i 3 kliknięcia w lewo.
3) Obróć 1 kliknięcie w prawo i 1 kliknięcie w lewo.
4) Obróć 1 kliknięcie w prawo i przyciśnij przycisk.
powodzenia
Po lifcie e65/e66 ASKi z początku produkcji nie obsługiwały jeszcze AUX.
Nie wiem jednak dokładnie od którego momentu się to zmieniło.
A czy ewentualnie można to jakoś technicznie zmienić.
U mnie nie ma na wyposażeniu i nie ma możliwości dokodowania tak twierdzi ASO.
A czy istnieje możliwość zmiany softu na młodszy w tym aucie tak żeby można doposażyć wtedy AUX a może wystarczy zmiana tego kontrolera który jest teraz na wyposażeniu 9110850 na taki który jest z 2007r nr: 9150992 i wtedy będzie miał już nowszy soft?
Co do rozważań od kiedy montowany był aux mogę tylko podpowiedzieć, że u mnie aux'a brak. Data produkcji 28.04.2006
To czy AUX był już w aucie czy nie, nie jest wyznacznikiem tego czy ASK go obsłuży bo były nawet auta z 2008 gdzie ASK to potrafi jednak nikt nie zamówił tego jako wyposażenia dodatkowego i kabel nie został podpięty.
AUX od 09.2006r ale radia chyba wszystkie obsługują?
Posiadam radio po lifcie i chciałbym doposażyć w aux, czy może mi ktoś podpowiedzieć pod jakie piny mam podpiąć kabel aux w radiu?
EDIT:
Już wszystko wiem .
Witam po raz kolejny , próbowałem zakodować sobie funkcję aux w module MMI, E65 z 2006r, opcja ta pojawiła się na wyświetlaczu lecz nie idzie jej uaktywnić....czy oprócz tego jeszcze powinienem coś zrobić ?
Pozdr