-
to właśnie wiem dlatego dziwi mnie że po tej samej stronie nie ma iskry co i nie ma reakcji na odpięcie przepływki.
Czy disem można sprawdzić stan przepływki??
Czy to, że nie ważne po której stronie podłączę tą przepływkę, to nie nie ma reakcji na jej odłączenie wskazuje na jej uszkodzenie??
-
A np jeden z czujników położenia wałka? Spróbuj podmienić stronami.
-
u mnie jest tylko jeden jeżeli mówimy o położeniu wałka rozrządu
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak sprawdzić sterowanie cewki z DME?. Gdzie podłączyć miernik?, które piny powinienem sprawdzić i jakie parametry powinny być przy prawidłowym działaniu?
-
Dziś trochę pogrzebałem i znalazłem wyciek paliwa na przewodzie wchodzącym w listwę wtryskową. Przewód wymieniony. Poza tym że teraz nie cieknie, to trochę jakby mniej czuć benzyną z rury wydechowej.
Niestety nadal nie ma mocy i pali na jedną stronę. Ponowny skan błędów w DISie wykazał nowe :
50 misfiring detection cyl. 1, relevant to exhaust gas
51 misfiring detection cyl. 2, relevant to exhaust gas
52 misfiring detection cyl. 3, relevant to exhaust gas
53 misfiring detection cyl. 4, relevant to exhaust gas
54 misfiring detection cyl. 5, relevant to exhaust gas
55 misfiring detection cyl. 6, relevant to exhaust gas
62 misfiring detection, sum, relevant to exhaust gas
63 misfiring with cylinder cutout, cyl. 1
64 misfiring with cylinder cutout, cyl. 2
66 misfiring with cylinder cutout, cyl. 4
65 misfiring with cylinder cutout, cyl. 3
67 misfiring with cylinder cutout, cyl. 5
68 misfiring with cylinder cutout, cyl. 6
i jeszcze chyba był błąd 202 ale mi umknął opis
Ponowne sprawdzenie przepływek i przepustnic efekt tylko po odłączeniu przepływomierza od strony pasażera nie ma reakcji w pracy silnika w innych przypadkach silnik gasł
Po tym jak wróciłem z próbnej jazdy strasznie wydechy tykały
Może ktoś ma jakiś pomysł
-
pisales ze masz tylko jeden czujnik walkow rozrządu, nie kumam bo nawet w V8 są dwa, jeden na każda głowice.
-
no właśnie tu jest jeden sprawdzałem na realoem, dwa czujniki są od wału korbowego
-
No to sprawdź te od wału korbowego
-
najlepiej jakby się trafił ktoś z okolic Sochaczewa z 750-tką to bym przepływki sprawdził na podmiankę.
Czujniki sprawdzę jutro.
Jest jakiś sposób na sprawdzenie katalizatorów ??
-
Właśnie skończyłem składanie auta po uszczelnianiu kolektorów więc lewe powietrze też już zostało wykluczone.
Do sprawdzenia został tylko przepływomierz, czujniki wału korbowego i katalizatory. Chyba że to coś z wiązką kabli jest nie tak. od góry całą wiązkę dziś obejrzałem i wygląda na zdrową.
Może ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co z tym zrobić??
-
Może być też sterownik silnika, ale w to raczej wątpię, katalizatory, raczej nic nie mają do tego, a jedynym sposobem na ich sprawdzenie, jest odkręcenie wydechu i sprawdzenie silnika bez niego, masz sondy za katami? :)