-
Najpierw proponował bym podpięcie pod komputer, przyczyną objawów które opisujesz kolega mogą być. Czujnik położenia wałka lub wału-błąd stały ,uszkodzenie którejś z sąd lambda w pozycji zamkniętej, uszkodzenia przepływomierza. Lecz przyjmując że te podzespoły są sprawne kieruj się najstarszą zasadą czyli: jakie warunki muszą być spełnione aby silnik spalinowy pracował:
1.Iskra
2.Paliwo
3.Powietrze
4.Sprężanie
Sprawdz iksre
Paliwo
Stan filtra powietrza chodz nie sądze żeby był tak zawalony że auto nie jest w stanie zassac powietrze.
Sprężanie starajmy się pominać bo zapewne nie Jesteś w stanie go sprawdzić
-
Wiec tak auto jezdzi i ma sile wiec sprezenie pomijam ,poniewaz jak by nie mial kompresji to wogole nie mogl by sie uciagnac a tu spoko zapierda.......a autko mam czym sprawdzic ale obecnie jestem w niemczech wiec nie mam jak iskra sprawdzona filtry tez paliwo o wlasnie paliwo jak pisalem wczesniej wymienialem pompe (uzywana)i tak rozebralem pompe przelozylem,i podpielem wezyk do wyjscia paliwa wlozylem go do karnisterka i zapalilem auto na benzynie paliwo szlo jakis czas tak okolo 4 litrow szlo normalnie ale potem juz lipa ,a nadmienie ze paliwo w baku bylo i pompa zanurzona w benzynie ,dlaczego przestalo leciec?nie wiem sprawdze to wszystko nie jestem laikiem wiem czym sie to je ,mam nie jedna bmw tylko 5 ale to pierwsza V8 i dla tego prosze o jakies rady dziekuje za nie
-
Jeżeli auto posiada instalacje gazową do dlatego paliwo przestało lecieć ponieważ przełączył się na gaz.
-
I tu sie mylisz kolego poniewaz ja mam caly czas obieg paliwa gdy auto jezdzi na gazie zreszta najlepiej tak poniewaz jak pompa pracuje mniejsze podobienstwo ze nawali to tak jakby silnik chodzil na benzynie ,to dobre rozwiazanie
-
W większości instalacji jest tak że po załączeniu zasilania silnika gazem pompa zostaje odłączona i nic się nie dzieje ponieważ cały układ zasilania paliwem jest w stanie spoczynku
-
I to jest blad kolego poniewaz wtedy wlasnie pompy paliwa siadaja pompa powinna pracowac zamykane sa wtryski przez emulator wtrysku ale pompa pracuje ,nawet mechaniczne pompy wiadomo ze odlaczy sie nie dalo wiec jak paliwa nie bylo to mowa o gaznikach oczywiscie przecieraly sie plywaki w gazniku ale to inna bajka po prostu musze szukac i eliminowac problemy az znajde dzieki pozdrawiam