obszyta kiera wygląda beznadziejnie w porównaniu do oryginału !!!
Wersja do druku
obszyta kiera wygląda beznadziejnie w porównaniu do oryginału !!!
Kierownica i tak lepsza niz ta co mam teraz w 525 TDS z podobnym przebiegiem, powycierana jak cholera.
Poza tym to jest tak naprawde kosmetyka, ktora nie wplywa u mnie na ogolna ocene auta, wymiana/obszycie kierownicy to nie jest jakas chyba mega trudna sprawa. Bardziej mnie to wspomaganie martwi, bo skoro piszecie ze naprawa servotronica to 2500, to raczej ta regeneracja za 200 zl co kolega robil nic nie warta.
Ogólnie to ciezko znalesc sensowny egzemplarz, ta wydaje sie OK, poza tym wspomaganiem. Nie wiem czy jest szansa na znalezienie niebitej zupelnie :/
w tej cenie masz moja z lepszy wyposazeniem tylko ze przedlift ;)
ciekawe jak się będzie kręcić kierownica na zimowych 16 o których pisze... Może warto zmienić i sprawdzić a nie od razu przekreślać autka jeśli Ci się podoba,
http://vin-decoder.pl/WBAGG81010DF86935
Coś mi sie kolor nie zgadza, wg VIN jest metalik granat...
Jesli jedynym problemem jest wspomaganie to nad czym tu sie zastanawiac? To, ze bylo uszkodzone o niczym nie swiadczy, takie nie bite to stoja w niemczech na wystawie z zerowym przebiegiem.
Art. WartośćNumer podwozia WBAGG81010DF86935 Kod typu GG81 Typ 740I FACELIFT (EUR) Typoszereg E E38 () Seria 7 Rodzaj konstrukcji LIM Układ kierowniczy LL Drzwi 4 Silnik M62/TU Pojemność skokowa 4.40 Moc 210 Napęd HECK Skrzynia biegów AUT Kolor ANTHRAZIT METALLIC (397) Tapicerka SOFTLEDER/SCHWARZ (N9SW) Data prod. 1999-01-29
Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic S261A SEITENAIRBAG FUER FONDPASSAGIERE Poduszka bocz. pasaż. na tyln. siedz. S265A REIFEN DRUCK CONTROL (RDC) Kontrola ciśnienia w oponach (RDC) S292A LM RAEDER/KREUZSPEICHENSTYLING Obr. BMW, st. le. spr. krz. 29 S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa S319A INTEGRIERTE UNIVERSAL-FERNBEDIENUNG Zintegrowana pilot uniwersalny S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu S339A SHADOW LINE Shadow-Line S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny S416A SONNENSCHUTZROLLOS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn. S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego S456A KOMFORTSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR Fotel komfort z pamięcią Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)S464A SKISACK Worek na narty S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe S549A FUNKUHR Exklusiv-Uhr S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe S629A AUTOTELEFON MIT KARTENLESER VORN Tel. sam. sieci D z czytn. kart z przod. S670A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional RDS S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.
https://www.parts.bmwgroup.com/webetk/images/minus.gif Wyposażenie seryjne
Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)S202A STEPTRONIC Steptronic S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów
Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera S694A CD-WECHSLER VORBEREITUNG Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD
"granatowy-metallic, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, tapicerka skórzana, system nawigacji, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, komputer, tempomat, podgrzewane fotele, czujnik deszczu, kierownica wielofunkcyjna, czujnik parkowania, podgrzewana przednia szyba, ABS, ASR, autoalarm, poduszki powietrzne, immobiliser, ESP, EDS, blokada dyferencjału, hak, alufelgi, szyberdach, ksenony, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby"
To mnie zastanawia, pytanie czy te wyszukiwarki są miarodajne.
Wg mnie kolor jak najbardziej się zgadza. Anthrazit metallic to własnie taki szary jak tej z linku. Chyba że czegoś nie doczytałem.
Auto ładne,ma 14lat więc czego się spodziewać? Nowego auta? 20t zł to nie jest ten pułap cenowy że można się czepiać najmniejszych szczegółów.
Był byś prze gościem jak byś skreślił auto tylko dlatego że wspomaganie słabo chodzi. Zawsze możesz dołożyć jeszcze ok 15t zł i kupić nową corsę gdzie nie będziesz się miał do czego doczepić....
pozdr
dzieki Impex, mialem jakas polska wyszukiwarke :D
Dzuda - nie czepiam sie - mi to auto sie wlasnie podoba i jestem mocno na tak, ma sporo zalet - w ciaglej eksploatacji na benzynie, wiec raczej wlasciciela stac na nie, robione w ASO po szkodzie, a jakby mial byc walek, to raczej by robili u Heńka jakiegos. Do tego spoko sprzedawca, prywatny wlasciciel a nie handlarz. Drobiazgi jak kierownica mnie nie ruszaja, da sie do obszycia albo wymieni, boje sie zeby sie na jakiegos złoma nie wpakowac tylko (mialem kiedys Lagune 1.9 diesel, bys mial takie auto bys mnie rozumial...)
Co do Corsy - wole Swifta do jazdy miejskiej :D. E38 ma byc raczej zabawka, hobby, marzenie z dawnych czasow - teraz moge sobie pozwolic na jego realiazje.
Problem tego auta jest taki, ze jest naprawde ładne, do tego te felgi 19" daja zajebiste wrazenie - wiec aby nie kupowa tylko "sercem" wolalem popytać :D
kupione !!!!!!!!!!!!
:onthego: