muszę jeszcze rozebrać wiązkę elektryki wtrysków i popatrzeć czy nie został obtrącony jakiś kabelek, wtedy się odezwę na pewno jak to nie pomoże :)
Wersja do druku
muszę jeszcze rozebrać wiązkę elektryki wtrysków i popatrzeć czy nie został obtrącony jakiś kabelek, wtedy się odezwę na pewno jak to nie pomoże :)
Sorry ze odkopuje stary temat ,ale mam takie same objawy w e65 745i 2003/2004 sama benzyna.Wracałem z chorwacji 3tyg temu i zaswiecił mi sie check i zaraz zgasł. Pierwsze co mi do głowy przyszło to cewka. tylko jak miałem cewke do wymiany to bład sie swiecił cały czas. podjechałem na stacje na wolnych telepie silnikiem no jak cewka. Miałem do domu jeszcze 800 km, była sobota wieczór dobra. zaryzykuje. Powyzej 2000 rpm chodził rowno(stracił moc) na wolnych jeden gar nie chodził.Po powrocie do mechanika w poniedziałek nie patrzac na samochód powiedział ze to cewka. cewke bosha załozył i lipa okazało sie kompresji nie ma na 6 garze. Diagnoza bez rozbierania samochodu ze to zawór pogiełem albo wypaliłem. Przypomniałem sobie ze zawsze jak rano go odpalałem smierdziało z wydechu paliwem, przelewał na zimnym bo poprzedni własciciel katy wywalił i oszukał sondy i tez może być powód wypalenia zaworu?
. U kolegi wczesniej tez pewnie kompresji nie było, bnagralem go https://www.youtube.com/watch?v=hY5BLZK2cj8 co jeszcze może być powodem takiego zachowania auta? Vanosy? Sorki ze e38 ale silniki są bardzo podobne