-
Koledzy ok spokojnie chodzi o to ze potraktowalem silnik samostartem i od szczala zapalilo auto ,wiec co czujnik no chyba nie czujnik odpowiedzialny jest za iskre w pewnym sensie ,a jak juz ciply to za pierwszym razem tez nie odpali pokreci wroce kluczyk i znow krece i zapala wiec stawiam na pompe paliwa ona cos lipna bedzie samo to ze jak juz jest na benzynie rano i chodzi wrzucam D i chce jechac pedal nie reaguje a jak jest na gazie odchodzi od szczala wiec pompa moze niewydalac ja tak mysle wymienie ja i zobacze to napisze co i jak czekam na pompe paliwa ale dziekuje za podpowiedzi zawsze cos sie czlowiek dowie nowego wiecie jak jest dzieki
-
Czyli mojej pompy nie chcesz :(
Pozwolę sobie wrzucić link do tematu na konkurencyjnym forum (nie, nie polecam go!) w którym też jeden koleś nie chciał wierzyć, że to czujnik a jednak wyszło na czujnik :)
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...?f=74&t=226935
-
U mnie wywala blad czujnika polozenia walka rozrzadu. Kasuje i znow sie pojawia, wiec czujnik do wymiany. A jakie objawy? Odpalam, pochodzi 3 sekundy gasnie, odpalam znow chwile pochodzi, gasnie. Czasem po 2 razach juz chodzi, czasem po trzech a czasem po pieciu. Ale auto stoi jeszcze w garazu bo mam drugiego bimera do jazdy. Czujnik wymienie po niedzieli i dam znac po obserwacjach czy pomoglo. Nie masz jak pod inpe podlaczyc?
-
Panowie wielkie dzieki za pomoc ogarnolem temat auto pali super juz problemow nie ma przynajmniej dzis wymienilem pompe paliwa od bmw e 34 2,5 jest taka sama tylko wylot skierowany do gory ale i to ogarnolem zapiecie pompy tez z e 34 po lekich przerobkach super pasuje i pali od strzalu dzieki za pomoc pozdrawiam