zadzwon do poprzedniego wlasciciela to ci powie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Jey
Wersja do druku
zadzwon do poprzedniego wlasciciela to ci powie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Jey
Chyba ze abonent czasowo ............ :x :oCytat:
Zamieszczone przez 7ka
I na 100% Ci powie :) Oby jednak okaza³o siê nie to co On nawet my¶la³ ,a jaki¶ wyciek i twoja wada wzroku ,¿e nie zauwa¿y³e¶ lub parkowa³e¶ na trawniku :)
niechcem byc niemily ale ja mogles kupic auto gdzie ktos ci powiedzial ze rok temu byl robiony kapitalny silnika??? niewiem jak inni ale jak juz cos bylo robione to raczej zostaje taki niesmak i wzrasta czujnosc o 10000000000000000%
Wody ubywa zarówno podczas jazdy na benzynie i na gazie?
Poza tym czy wê¿e s± twarde, miêkie... Czy z nawiewu leci gor±ce powietrze? Jak± temperaturê ma reduktor?
Mo¿e ca³y czas jest problem z zapowietrzonym uk³adem, wtedy nie bêdzie dobrego ch³odzenia i mo¿e trochê p³ynu wywaliæ.
Przede wszystkim czy w uk³adzie jest odpowiedni p³yn, mo¿e wcze¶niej by³a woda? Zagotowa³a siê, wywali³o j± podczas jazdy i potem jej brak³o i siê zapowietrzy³ ;)
Zasadniczo takie ubytki p³ynu ch³odniczego mog± mieæ mnóstwo przyczyn. Na pocz±tek spróbowa³bym zalaæ uk³ad dobrym p³ynem, porz±dnie odpowietrzyæ i dopiero wtedy diagnozowaæ. Nawet te 100 z³ wydane na ten p³yn to ¶mieszna kwota w porównaniu do roboty g³owic w V12 :sad:
No i napisz jeszcze co to za remont by³ robiony rok temu, co by³o wymieniane i dlaczego...
Zobacz na ¶wiecach jak pisze sylwek7, nie pamiêtam dok³adnie koloru, ale chyba czerwonawy, poprawcie mnie jak siê mylê. Bêd± siê ró¿niæ od pozosta³ych :? Szkoda, ¿e teraz to wysz³o, a nie przy kupnie. Wspó³czuje wiem jak to jest, zmienia³em dwa razy w swoim ¿yciu uszczelkê pod g³owic±. Ehh ... 8/
A jest tam jeszcze gaz? Nie znam auta, poniewaz nie bylo nawet prezentacji ani wzmianki w przedstaw sie i swoja siudemke...
Poza tym jak wywali plyn (a nawet wode) to przez korek, a mysle ze 5 litrow wywalone przez korek da sie zauwazyc.
Rwij kolego swiece.... i poloneza czas zaczac!!
szkoda ¿e tak ci sie przytrafi³a nowa przygoda z 750 swoj± drog± to ja bym nie ruszy³ auta wiedz±c ¿e mia³ kapitalny remont silnika w tym roczniku a¿ strach pomy¶leæ kto zar¿n± taki motor co oni z nim robili??
Oby¶ nie mia³ z nim wiêcej k³opotów i skarbonki zamiast auta czego ci nie ¿yczê
Jedz jak najprêdzej na diagnozê co siê sta³o i pos³uchaj sylwka7
Pozdrawiam
no nic...wspolczuje ci :hug:
jak kupowales to nic nie pisales ze auto mialo remont silnika :? ...ba nawet mowiles o jakis rachunkach przez ostatnie dwa lata z tego co pamietam...zajrzyj tam co ten gosc robil moze cos ci zaswita..
czekamy w takim razie na jakies wieksze info w tej sprawie... ;)
na pocieszenie dodam ze nie kazde wycieki da sie tak latwo zauwazyc:) mi ucieka przez te "kolanko" gdzie weze wpadaja do silnika ;-) plynu o wiele mniej ubywa jak kolega pisze.. ale ogolnie tez ciezko w ogole to zauwazyc:)
jesli pisze ze nei wie gdzie szukac, moze mila niespodzianka bedzie jak znajdzie wyciek!!:)
powodzenia! :)