-
5. :) Mam,
14. Podświetlenie jednak działa. no comment ....
Autko dopiero teraz kupiłem, wczoraj przerejestrowałem. Jak tylko uda mi się te najgorsze pierdułki ponaprawiać to będę zadowolony z tego autka. Ten ryk silnika wynagradza połowę błędów. xD Czujnik wału lepiej kupować w ASO? 370zł to dość sporo. Znacie jakieś dobre zamienniki?
Mat88 czyli rozumiem, że najlepiej jak najszybciej to naprawić bo może stać się większa bieda? Booooj znowu zwiększone ciśnienie.
Ten tutaj?
http://www.magnum1.com/magnum/BMW-74...es/CPS_740.php
-
Zamienników nie warto. Poszukaj w sieci najtańszego ori.
Są dwa identyczne takie czujniki, więc wymień właściwy.
-
Co prawda mam M52TU ale swoje z czujnikami już przeszedłem ;) jeśli chodzi o osprzęt silnika, wszelakie czujniki sondy itp. to tylko nowe i ori. wiem że czasami cena jednego czujniczka powala na kolana ale żadne BMW nie będzie gadało z nimi poprawnie, po prostu komputer siemensa nie dobrze działa z zamiennikami nawet takimi najdroższymi. Co do tej "biedy" to możesz na sam początek po wielomiesięcznej co prawda akcji zaniechania naprawy, uszkodzić katalizator a konkretnie rdzeń katalityczny bo tak się to ładnie nazywa ;) a to już jest kosztowniejsza sprawa niż jednen czujnik położenia wałka ;). Jak wtryski będą dobrze "gadać" to i ten bezcenny ryk V8 i osiągi 740i na pewno będą współmierne do Twoich oczekiwań. JEDNA stara zasada co do BMW w tym wieku ;) przez pierwszy rok będziesz płacił tzw. frycowe, bo zaczną wychodzić bolączki zaniedbania poprzedniego właściciela a u Ciebie widzę że jest sporo pierdól do zrobienia ;)
W każdym razie POWODZENIA ! bo naprawdę warto nawet odkładać każdą złotówkę, nawet na najdroższe naprawy :)
-
Czyli najpierw czujnik i pierdoły, a później wstawianie dodatkowego wyposażenia :)
-
Identyczne w sensie że w samochodzie są dwa takie same, czy w sprzedaży są dwa takie same.
Kurna, długo się nie najeździłem, zaś autko spowrotem do warsztatu. :(
Jest gdzieś dostępny jakiś katalog z częściami?
Bo w takim bądź razie będę potrzebował z ASO
Ten czujnik - bodajże 12141742185
Jakieś kostki od progu (zaczepy) aby przypiąć próg potrzebuje jakiś numer części lub coś
Korek od oleju silnika ten od spodu.
Korek od zbiorniczka oleju bo coś tam mam ułamane.
A jak to wygląda jakbym oddał autko do serwisu BMW?
Ile by mnie ta przyjemność kosztowała? Ktoś z was pracuje w serwisie? Do Gdyni albo Bydgoszczy bym zaprowadził i niech lukną co i jak. Bo jak zły czujnik zamówię to jeszcze większej biedy sobie narobię.
Zresztą jutro w godzinach porannych zadzwonię do serwisu, pewnie nawet takiego dziadka nie będą chcieli ruszać. heheh.
I nie dostałem mniej więcej odpowiedzi na pytanie:
Co ile wymienia się olej w skrzyni biegów?
-
http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/pr...FUIV3god9kQAnQ
np. tam sprawdzaj części i ceny :) Wpisz po VINie i masz katalog części.
W ASO jak lukną to zabulisz jak za czujnik :)
-
pierwsza wymiana 120 tys, później co 80 tys. Na Pw mogę dac Ci namiar na mechanika z Bydgoszczy u którego ja wszystko robie. Naprawde ogarnięty i zna się na rzeczy. Przede wszystkim nie kasuje od groma. Wczesniej pracowal 5lat w "carfix" i naprawial tylko bmw.
-
Smoku dzięki, najpierw spytam się u siebie w warsztacie czy takie coś robili.
Mam trochę zonka bo szukając po Vin-ie mam kupić część:
http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/pr...rzadu/vDF90371
Numer części:
12 14 7 539 166
A według allegro ten (też pasuje wyszukując go na stronie BMW)
http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/pr...FUIV3god9kQAnQ
Numer części:
12 14 1 742 185
Chyba że są to całkiem inne czujniki. Który powinienem kupić? Jeszcze i tak pojadę na komputer zobaczyć czy błąd powrócił, bo dzisiaj znowu nie mogłem odpalić.
Połowy rzeczy do tego auta już nie produkują heh.
-
12141742185 ten bierz. Ten drugi jest do aut po wrzesniu 1998.
PS. Regulator cisnienia paliwa tez moze takie psikusy robic.
-
ja zawsze oglądam części na www.realoem.com podajesz 7 ostatnich pozycji VIN i masz wszystko na patelni ;)
Jeśli chodzi o zakupy to albo bmwstore lub www.***************** . w tym drugim czasem jest taniej ;)