-
Panowie dziś jadąc autkiem wyskoczył mi błąd odnośnie poziomowania tyłu. Jedna strona już wcześniej była o około 1cm wyżej. Dziś chciałem poprzez Inpa sprawdzić błędy ale nic nie ma. Ręcznie lewa strona opuszcza się na maxa ale prawa upuszcza powietrze tylko do wartości np.35 gdzie lewa strona schodzi aż do np.-30. Co jest odpowiedzialne za upuszczanie sam zaworek czy może czujnik poziomowania?. Pamiętam że kiedyś dwie strony schodziły bardzo nisko a teraz jedna się zatrzymuje przy tych wartościach. Dodam że poduszki są szczelne i podnoszą tył auta z każdej strony na max.
-
Dzis odłączyłem ręcznie tj. upuściłem powietrze z amortyzatora prawego poprzez rozłączenie weży- powietrze schodzi na max lecz z drugim jest problem. Powietrze schodzi do pewnego momentu i staje-wygląda na to że coś blokuje się w samym amortyzatorze. Nigdzie nie mogę sprawdzić jak wygląda budowa wnętrza takiego amorka , jak ktoś ma jakiś schemat to będę wdzięczny. PS. sorry za post pod postem ;). Dla potomnych uszkodzony był czujnik poziomowania.