-
W moim E65 na pewno nie ma L7- ale nie wiedzia³em któr± wersjê audo z tych gorszych mam :p Czyli jak s± basy pod fotelami to jest HiFi? Tylko sk±d tyle g³o¶ników naliczyæ skoro w tylnych boczkach pusto? Co prawd± s± kostki na wierzchu ale po pod³±czeniu nowych to d¼wiêk z nich bêdzie?
PaweliGosia jakie masz pomys³y aby dobrze gra³o? Interesuje mnie wykorzystanie fabrycznych miejsc bez dodatkowego balastu typu tuba bo w porównaniu L7 z BOSE w Q7 to faktycznie marnie wypada...
-
Ja u siebie na poczatek musze przekodowac ask na wersje bez l7 bo sygnal idzie pasmem do max najwy¿ej 150hz i suby absolutnie nie maja co robic. Testuje to juz tydzien na wzmacniaczu z hpf i lpf wniosek jest jeden-przekodowanie. U Ciebie tego problemu nie bedzie i rca wyprowadzisz bez problemu.
u¿yæ wzmacniacza 4ch na sam przód(osobno suby pod fotelem), osobno ¶rednie i wysokie w drzwiach.*Zrobiæ do tych w drzwiach dobr± zwrotnicê pasywn±. Na dole mo¿na zrobiæ podzia³ aktywny. G³o¶niki seryjne nie s± tragiczne, wiec mo¿na je wykorzystaæ.
Co do firm jeszcze nie wiem co wsadziæ ale podstawa to dobre wzmacniacze focal, audison itp
Myslalem jeszcze nad procesorem ktory podejdzie odrazu w cyfrowe od l7 ale nie ma sensu
-
Grubsza sprawa.. W taki moddach jestem laikiem i chyba, a¿ tak mi nie zale¿y aby kombinowaæ :p
Ze zmieniark± sprzed LCI a LCI wiecie jak wielkie s± ró¿nice? W przypadku podpiêcia g³o¶ników pod wolne kostki w tylnych boczkach wystarczy do ich uruchomienia? Instalacji do centralnego g³o¶nika w desce nie znalaz³em niestety..