-
Zrobię parę fotek i mogę ci je wysłać
jak chcesz -
Dzwoniłem i pytałem Pana z Allegro lecz nikt ci nic nie podpowie ponieważ wszystko jest z demontażu
w DE itp...
A Temat lodówki w e38 wygląda tak - ( dla zainteresowanych )
http://s1233.photobucket.com/user/ch...tml?sort=3&o=0
-
No spoko zrób i może wklej w ten temat dla potomnych :D
właśnie dlatego ten temat bo oni chcą sprzedać ale zamontować nie umieją
PS - tyle jest rozbierania w e38 żeby lodówkę założyć??? masakrejszon :P
-
Adasio: mi na tych fotkach to brakuje jakoś tych węży. Zakładam że ta lodówka to jest z klimą sprzęgnięta więc musisz puścić przewody do komory silnika. I tutaj chyba (w tym momencie) ma też znaczenie czy long czy nie bo długość przewodów..... Chyba że... to tylko "chucha" temperaturą z nawiewów ale wtedy o mrożeniu butelek raczej nie ma mowy bo czujnik temperatry w nagrzewnicy odetnie Ci sprężarkę gdy powietrze wdmuchiwane spadnie poniżej ~6 stopni.
Mi to tak wygląda - zorientuj się u sprzedawcy czy na pewno są wszystkie przewody bo raczej trochę tego będzie i na tych fotkach na 100% nie ma wszystkiego.
-
No własnie tęż na to zwróciłem uwagę że jakoś tego nie widać - zadzwonię jutro i popytam
-
ja mam cos podobnego u siebie ale wystepowly same sładzacze a nie lodówki??
-
Lodowka w e65/e66 to tak jakby dodatkowa klimatyzacja na tyl auta i wystepowala najczesciej z klimatronic(k)iem na tyle ze sterowaniem na suficie (jak u Oleja ;D).
Przed zakupem trzeba temat dokladnie zbadac ... przy piwie lub jeszcze lepiej lemoniadzie (W) ;D
-
Sebek: nie widzę na fotkach osobnej sprężarki a co dopiero skraplacza czy parownika. Jesteś pewien że to OSOBNY/DODATKOWY układ ????
Poza tym chyba ciut głupotą by było pakować dwie sprężarki do fury... Lepiej już jednak przeciągnąć przewody (czy to nawiewowe czy klimatyzacji) do komory silnika.
ALe ADASIO nie martw się tak, jeśli jest tak jak myślę - a pewnie tak - to roboty z montazem będziesz miał tyle samo co w E38 a rozbierania i połamanych kołków pewnie więcej :)
-
[QUOTE=Sebek;385010]Lodowka w e65/e66 to tak jakby dodatkowa klimatyzacja na tyl auta i wystepowala najczesciej z klimatronic(k)iem na tyle ze sterowaniem na suficie
No właśnie moja lodówka tak jest podłączona jak opisujesz tylko że ja nie mam sterowania w suficie a chłodzi ładnie mogę włączyć ja guzikiem na samej lodówce lub z sterowania klimatyzacją.
-
Z tego wnioskuję że nagrzewnica jest inna i ma dodatkowy kanał na tył - na lodówkę. To jeszcze zabawniej jeśłi chodzi o rozbieranie :)
-
Tak piszecie, a mnie się już odechciewa bo zaraz pół 7er będę musiał rozpruć by to cholerstwo zamontować:D
ale damy rade może jako