Ja mam dokładnie to samo. Kiedyś mi trzymała 2,5 godz, a teraz ledwo godzinę :/ Więc i tak bede musiał niedługo kupić nową, to co mi szkodzi spróbować z zamrażarką. Na szczęście akumulatory w aucie mam nówki...
Wersja do druku
Ja mam dokładnie to samo. Kiedyś mi trzymała 2,5 godz, a teraz ledwo godzinę :/ Więc i tak bede musiał niedługo kupić nową, to co mi szkodzi spróbować z zamrażarką. Na szczęście akumulatory w aucie mam nówki...
ja swojego mam od 4 lat i na początku trzymała mi około 1,5-2h teraz po 30-40min oglądania filmu pada
więc poczekam jeszcze parę dni czy krzywemu laptop nie odleci na księżyc :p i spróbuje u siebie :D
....bateria w zamrażalniku, czas działania teraz: 3 min. :D
a ile wczesniej?? :D
panowie dzisiejszy test baterii wyszedl tak, ogladam film po okolo 1:10 kompoter wylaczyl sie w stan wstrzmania, oczywiscie bateria 0%, enter kompoter znow sie loguje i tak dziala nastepne 50min w sumie 2 godziny ogladania filmu, (wczesnie max godzina) gdybym normalnie siedzial na necie wydaje mi sie ze bateria smialo wytrzymalaby 2.5h wczesiej max 1.5h, po takim zabiegu wskaznik w laptopie o stanie baterii zyje swoim zyciem a bateria swoim, niby juz naladowana a stoi na 99% przez 20min i po tym czasie konczy ladowanie, a po niby rozladowaniue do 0 dziala nastepne tyle ile wczesniej sie rozladowywala :) albo cos z windowsem mam
3 min przed akcja z zamrazalnikiem, dzis wieczorem idzie do lodowkiCytat:
Zamieszczone przez krzywy191
wlóż całego PCta do zamrażalnika ;D tylko bez monitora ;)Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
Może poprostu lodówkę pod neta podłączyć ;D ;D ;D
zobaczymy jak u grega wyjdzie :D mam nadziej ze zrobiles tak jak jak, bateria, papier, zamrazarka 1 dzien, lodowka 1 dzien, a pozniej z pare godzin aby doszla do siebieCytat:
Zamieszczone przez greg38
Dzisiaj w TV4 był taki ciekawy programik i pokazywali ten myk z lodówką .
Wystarczy w folię owinąć i do lodówki , a nie do zamrażalnika ;)
Panowie, widze że z tego wyszło troche na :evil: .
Ale baterie litowe czy to w laptopie, czy w komórce mają tzw. efekt pamięci.
A taki manewr powoduje formatowanie baterii.
Nawet całkowicie rozładowana można wsadzić do zamrażarki na dobe - dla efektu chodzi o uzyskanie jak najniższej temperatury. Potem jak się ją wyjmie, nie ważne czy będzie się dogrzewać w lodówce, czy w pokoju na półce.
Ważne jest jeszcze by do zamrożenia ja zabezpieczyć przez wniknięciem wilgoci we wnętrzu zamrażarki.
Potem jak jest już w miarę ciepła (wedle uznania) wsadzasz tę baterię do laptopa/komórki i wyczerpujesz do końca z resztek energii.
Po tym pełne ładowanie baterii i trzyma znacznie dłużej.
taki manewr w bateriach komórek jest ju od dobrych kilku lat stosowany :cool: