Leje nornalne zatem paliwo 95. Dzieki. Musze dbac o BaBunie przeca.
Wersja do druku
Leje nornalne zatem paliwo 95. Dzieki. Musze dbac o BaBunie przeca.
Juz wjezdzamy do Eurotunelu. Dzieki. Wlalem normalnej 95 na Totalu.
Nara
Jestem mega zadowolony z auta. Srednia predkosc przejazdu 120 kmh Z godzinnym postojem w Niemcowni na sniadanie.
Spalanie na Angielskim paliwie Total bylo 12.64L/100km pod korek predkosciami max do 180 kmh ale nie mniej niz 140kmh.
Zamknalem szafe 250 kmh i. Zona krzyczala nie nie nie... a ja tak tak.
Spalanie na Niemieckim paliwie e95 11.42L/100km pod korek predkosc stala 140 kmh na tempomacie i z klimą.
Wyglada na to ze jazda 140 ~180 a jazda 140 kmh nie wiele wnosi oszczednosci.
Razem srednie spalanie z calego przejazdu wynioslo 11.90L /100km
Jestem mega zadowolony i 740i budzi respekt wsrod innych kierowcow.
Coś masz nieźle zwalone, skoro na paliwie o wyższej wartości energetycznej auto spala Ci więcej. Gdyby to było auto ze zwykłym aparatem zapłonowym, powiedziałbym, że zapłon trzeba ustawić ;-)
Może sprężania też brakuje. W dużym fiacie, żeby go przystosować do gorszego paliwa, obniżało się ciśnienie sprężania zmieniając tłoki na płaskie :-)
Zgadzam sie z przedmówcą jak zalejesz na granicy np. w belgii lub holandii 95 to powinienes bez szaleństw przejechać niemcy -tak ja robię coprawda staram sie tankowac 98 bo jak tankuje 95 (i to na renomowanych stacjach !!począwszy od shell-a a skończywszy na orlen, lotos)to przez caly czas ,póki nie zaleje 98 świeci mi kontrolka silnika -sprawdzałem i za każdym razem okazuje sie ze skład mieszanki jest zdyt ubogi ;/ ;/ Masakra jakaś - jakieś rady może ???:))
Kolega Krzywy ma rację, ze względu na nasze miejscowości zamieszkania mamy dużo doczynienia z benzyna 92. Mi m52b28 na 92 jeździ normalnie, bez problemu. Na gazie "zagranicznym" jeździ lepiej niż na Polskim. Z tego co się dowiadywałem to na Ukrainie trzeba uważać na paliwa. Na Białorusi 92 jest dobrym paliwem, jeżeli kupione na stacji.
Z informacji, które czytałem w internecie, aby samochód jeździł naprawdę lepiej na 98 musi on mieć zalecaną do stosowania taką benzynę. Chyba w każdej e38 minimalna jest 91. Jest to logicznie bo napewno taka marka jak BMW, nie pozwoliła by sobie na stratę klientów, gdzie popularna jest właśnie 92.