-
tylko kto to wszystko powymienia.... tutaj największym problemem jest sama robocizna :/ zawieszenia przednie caluteńkie od A do Z leży w pudełkach od połowy stycznia i brak czasu i warunków puki co :/ a samochód w koleinie to istny horror i walka o utrzymanie się na swoim pasie....
-
Ciężko jest powymieniać te wszystkie uszczelki w pompie? Trzeba jakieś specjalne narzędzia tworzyć czy zwykłymi nasadkami się to ogarnie mając pompę wyciągniętą? Za 80zł mieć pewność, że pochodzi następne 20-pare lat to aż warto profilaktycznie zrobić :)
Czy u was też dosyć ciężko kierownica chodzi czy lekko tak jak w nowszych samochodach? Nie jeździłem niestety inną e32 i nie mam porównania ale w każdym innym nowszym samochodzie kiera chodzi wg mnie zdecydowanie lżej.
-
Bardzo łatwo się rozbiera pompę, ale tylko BEZ nivo. Zakładam, że takie macie, wtedy wystarczy imadło, dobre klucze i dużo chęci.
Do pompy podwójnej z nivo jest potrzebna prasa, tak chociaż 1 tonowa, do rozłożenia i złożenia.
To jest identyczna pompa jak w M30:
https://www.youtube.com/watch?v=PsZOhqSfy-Y
-
Mi też się wydaje, że za ciężko kierownica się kręci.
-
dużo też zależy od szerokości opon jakie macie,jak nie macie servotronicka to będzie cieżko,u mnie np jest,kolega w e34 nie ma i jak jadę jego samochodem to bardzo mi cięzko na postoju kręcić ale przy wyższych prędkościach wydaje mi się to lepsze,lepiej czuć samochód,może nie m30 ale do m60 z nivo mam rozebraną pompę wspomagania i tutaj prasa raczej nie pomoże pzdr
-
Podepnę się pod temat, ubywa mi płynu do wspomagania, dość sporo. Czy jak pojadę do diagnosty i zajrzy pod auto to będzie w stanie jako tako ogarnać skąd cieknie ? Jeżeli chodzi o wyjęcie pompy wspomagania ile to jest roboty przy tym ? Czy w warunkach domowych da radę to zrobić ?