Widzę, że więcej osób ma dylemat jak ja :D Może jeszcze znajdą się użytkownicy S8?
Wersja do druku
Widzę, że więcej osób ma dylemat jak ja :D Może jeszcze znajdą się użytkownicy S8?
ja mam S8 od 2 lat, jakich info potrzebujesz?:)
Interesuje mnie realne spalanie i to na co zwrócić uwagę przy kupnie poza oczywistymi rzeczami. Czy ma jakieś słabe elementy? Wymaga specjalnego dbania, czy można kulać na co dzień? No i ogólnie jak Ci się użytkuje to autko w porównaniu z e38 :D
Ja kilka lat temu chcialem kupic takie audi w 4,2 quatro . Fajnie mi sie jezdzilo niestety spalanie w porownaniu do e38 3.5 jakie kupilem bylo to 5 litrow wiecej . Co jest masakra jak dla mnie . Spalanie benzyny na poziomie 18 litrow to za wiele a tyle pali mniej wiecej audi .
Chyba A8 z kulejącym motorem tyle Ci spali w trasie. Mi w mieście A8 spala 20 litrów lpg, w trasie do 15 litrów. Szukaj S8 po lifcie, według mnie ładniejsze jest o wiele, no i jednak młodsze. Oprócz tego co w zwykłym aucie, przy kupnie, obadaj skrzynię, zawiechę, motor jeśli użytkowany z głową jest nie do zajechania :)
jeśli po lifcie to tylko końcówki tzn 2001,2002 a najlepiej taką ze skrzynią tip która ma pozycję sport
zalety:
audi space frame(alu cała konstrukcja)
torsen
quattro , jak dla mnie napęd pancerny praktycznie bezawaryjny
zawias twardy, na początku trochę drażni ale widać że działa raczej na korzyść zużycia zawieszenia i jest to nie tylko moja opinia jako posiadacza
precyzyjny układ kierowniczy
kręci się do 7.000 obr
jak na swoje lata świeży środek i doskonała jakość materiałów
bose
właściwie jak siadasz w recaro czujesz jakby auto było zrobione "pod ciebie"
auto konkretnie budzi sie w trasie, łuki można brać naprawde z dużą prędkością
mam lpg brc na podwójnym reduktorze Genius i spalanie miasto to 23-25 może być mniej ale celowo tak mam ustawione, trasa 15
auto 300kmh pojdzie, moj rekord 303 (gps)
jak każde ma swoje minusy
zaliczyć można napewno droge zawieszenie wielowahaczowe gdzie użycie zamienników jest totalną głupotą bo starcza na max 3msc
zapychające się sączki od klimy, ale tą wadę idzie zniwelować
elektrozaworek na maglu potrafi dać du...
moja jest 1999 ostatnie miesiące przed liftem z zapłonem z cewkami a nie bezpośrednio z modułów bo te też lubią czasem zaniemóc
https://www.youtube.com/watch?v=GLYBf0p0fZY
jak dla mnie, to 7er jest dużo zgrabniejsze od a8, a poza tym
zawieszenie w audi to masakra dla portfela.
Zawiechy nie robisz codziennie, A8 lift, wygląda świeżej od E38 lift i nikt mi tutaj nie przegada. PawelIGosia, ja robiłem zawiechę w swojej A8, 2 wachacze mam z trw, reszta chińczyki, jeżdżę już rok, 6 miesięcy na 235/55/17 i 4 miesiące na 255/40/19 i jak narazie zawiecha jest super.
Niektórzy to chyba przesadzają z tymi kosztami zawieszenia. Aż tyle drożej niż w e38?
Może po prostu mniej wytrzymałe i stąd te opinie, że drogie, ale problemem w obu przypadkach narzekania na zawieche nie będzie niestety jakość zawieszenia, ale nasze drogi.
Z tego co nazbierało się w tym temacie wychodzi na to, że audi przegrywa pod względem spalania i moim zdaniem tylko tym.
Co do zawieszenia hmmm, część zużywająca się, auto nie jest lekkie, a w porównaniu z naszymi polskimi drogami niestety poddaje się, w bmw również nie jest ono wieczne.
Jak było napisane na początku o skrzyni, skoro jest to samo co w bmw to standardowe oględziny i nie powinno być problemu.
Silnik ?? jak w każdym aucie ma swoje plusy i minusy, najważniejsze zeby był w dobrym stanie i powinien polatać.
Blacharka, uważam wygrywa tu audi.
W moim odczuciu lekko na prowadzenie wychodzi audi, ale pozostaje jeszcze kwestia sentymentu i przywiązania się do marki. I to powoduje to, że człowiek ma taki dylemat.
Może i e38 ma ładniejszą linie, ale też nie popadajmy w skrajność, gdyż a8 na ładnym kole też wygląda nieźle. Do tej pory jak widzę niezmęczony egzemplarz z ładnym kółkiem to zwraca moją uwagę.